Reteta zilei: rulou de curcan, cu pere in vin

Noi, romanii, suntem obisnuiti sa nu combinam niciodata preparatele dulci, cu cele sarate. Insa "ruloul de curcan cu pere" este dovada clara ca aceste combinatii pot fi posibile.

Daca veti incerca aceasta reteta, cu siguranta veti repeta experienta, deoarece gustul carne - fructe este unul exploziv de gustos!

Ingrediente:

* piept de curcan
* pere
* vin rosu
* zahar
* scortisoara
* prune uscate
* gorgonzola
* salata verde
* ulei de masline
* sare
* piper

Preparare:


1. Aveti nevoie de doua sau trei pere pe care sa le curata ti de coaja.

2. Se pune la fiert un litru de vin rosu (nu trebuie sa fie sec, nici dulce, ci demisec), cu 100 de grame de zahar alb, si se adauga perele curatate in vas - se lasa la fiert aproximativ 25 de minute, la temperatura mica. Se adauga si un baton de scortisoara, pentru o aroma mai speciala. Daca sosul nu se ingroasa se adauga putin amidon dizolvat in apa calduta.

3. Intre timp se realizeaza rulada de curcan, pentru care va trebuie un piept de curcan. Se taie fasii mari, care se bat apoi cu tocatorul pentru a deveni si mai plate.

4. Dupa ce s-au aplatizat, fasiile de curcan se umplu cu prune uscate, taiate pe din doua, peste care se adauga branza gorgonzola.

5. Se ruleaza apoi fasiile largi de piept de curcan pana se realizeaza un rulou. Fiecare rulou se ambaleaza apoi in folie de aluminiu, bine inchisa la ambele capete.

6. Se pun rulourile intr-un vas cu apa fiarta, pentru 10 minute.

7. La final, se pune o para fiarta in vin intr-un colt al farfuriei, in timp ce rulada se scoate din apa, se indeparteaza folia de aluminiu si se taie in felii de 2 centimetri grosime, care se asaza langa para.

8. Sosul in care au fiert perele se da printr-o sita, pentru a scapa de impuritati, apoi se toarna pe langa bucatile de rulada de curcan.

Se asorteaza preparatul cu o felie de salata verde.

Pofta buna!

Ultimele știri