Ingrediente (4 persoane):
400 grame tagliatelle;
doi catei de usturoi;
40 grame unt;
100 grame parmezan ras;
sare si piper.
Preparare:
Incalziti la temperatura medie o tigaie in care puneti untul, apoi adaugati usturoiu dat prin razatoare - aveti insa grija sa nu se arda usturoiul, doar sa se rumeneasca.
Fierbeti apoi pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor, apoi strecurati-le insa pastrati putina apa in care au fiert - este foarte importanta!
Turnati apoi usturoiul si untul incins intr-o oala, adaugati pastele, apoi puneti 5-6 linguri din apa pastrata, in care au fiert pastele. Amestecati bine cu un cleste de bucatarie si condimentati cu sare si cu piper. Untul, usturoiul, apa si parmezanul vor forma un sos cleios.
Pofta buna!
Foto: mqabbaalbions.com
Cum sa iti protejezi copilul de zilele caniculare... Zece motive pentru care esueaza casnicia...