- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente (4 portii):
4x80 grame tagliatelle (uscate sau proaspete);
400 grame spanac;
ulei de masline;
doua lingurite unt;
doi catei usturoi, taiati feliute subtiri;
un varf de nucsoara;
100 ml smantana;
150 grame branza mascarpone;
doua linguri parmezan ras fin;
sare, piper.
Preparare:
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor - cele proaspete au insa un timp mai scazut de fierbere.
Intre timp, intr-o tigaie puneti putin ulei de masline, untul si caliti usturoiul feliute, adaugand si nucsoara. Cand untul s-a topit adaugati spanacul si amestecati - la foc mediu spre mic: in cateva minute va scada, ca si cantitate, si va deveni negru inchis.
Cand a scazut si s-a inmuiat spanacul, adaugati sare si piper, apoi puneti smantana, branza mascarpone si un polonic din apa in care au fiert pastele. Lasati sa dea in clocot.
La final, dupa ce ati scurs bine pastele, amestecati-le cu amestecul de spanac si lactate, iar daca vi se pare ca preparatul este prea cleios, mai adaugati o lingura sau doua din apa in care au fiert pastele. Presarati parmezan.
Pofta buna!
Foto: adventuresinshaw.com
Trusa de cosmetice bio... Sfaturi: prima vizita la Zoo impreuna cu cei mici...