Ingrediente pentru rețeta Tocana de sfecla, cartofi dulci si alune:
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ceapa tocata
1 lingurita seminte de chimion
400g de cartofi dulci
½ lingurita fulgi de ardei iute
1 conserva de 400g de rosii tocate
750ml de apa
140g de alune sarate
250g frunze de sfecla
Mod de preparare pentru rețeta Tocana de sfecla, cartofi dulci si alune:
1. Se incing 2 linguri ulei de floarea-soarelui intr-o cratita. Se adauga 1 ceapa tocata si se prajeste pana devine aurie. Se adauga 1 lingurita seminte de chimion si se amesteca pana isi elibereaza aroma, apoi se adauga 400g de cartofi dulci tocati, ½ lingurita fulgi de ardei iute, 1 conserva de 400g de rosii tocate si 750ml de apa.
2. Se lasa la fiert 15 minute. Intre timp, se mixeaza intr-un robot de bucatarie 140g de alune sarate, pana ce sunt macinate fin. Se adauga la tocana si se asezoneaza. Se lasa la fiert usor 15 minute. In cele din urma, se adauga 250g frunze de sfecla. Se aduce din nou la fierbere, vasul fiind acoperit, si se tine pe foc 10 minute sau pana ce frunzele sunt fierte.
Poftă bună!
Foto: Good Food
FOTO! Gaina Helda a adoptat cinci ratuste... Mancarea pentru bebelusi din magazine nu este hranitoare...