3 linguri ulei de masline
16 bucati de pui cu tot cu os (aproximativ 3kg în total)
140g de bacon afumat, taiat, sau kaizer
4 morcovi medii, taiati în bucati mari
2 cepe, taiate grosier
2 linguri de faina
1 lingura pasta de rosii
75ml de vin alb sau de otet din cidru
1 litru supa de pui dintr-o lingura de Vegeta
2 frunze de dafin
4 linguri de smantana pentru gatit
600g de cartofi mici, taiati în jumatate
12 ciuperci champignon mari, taiate în sferturi
ierburi taiate, cum ar fi patrunjel, tarhon sau chives
Mod de preparare:
1. Se încalzeste cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se încinge uleiul într-o cratita rezistenta la foc cu capac. Se prajesc bucatile de pui în mai multe runde, 5 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc bine, apoi se scot pe o farfurie. Se frige baconul în cratita cateva minute pana cand devine crocant. Se adauga amestecand morcovii si ceapa si se prajesc 5 minute, pana cand se înmoaie. Apoi se adauga amestecand faina si pasta de rosii si se tin pe foc înca 1 minut. Se toarna otetul si se amesteca bine.
2. Se prepara supa din Vegeta Gust de Gaina. Se toarna supa în cratita si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga dafinul, smantana si se asezoneaza. Se asaza în cratita bucatile de pui si deasupra cartofii, amestecand totul astfel încat cartofii sa fie scufudati în sos. Se acopera cratita cu capacul si se da la cuptor. Dupa 40 de minute, se scoate din cuptor si se adauga ciupercile amestecand.
3. Se acopera din nou si se tine la cuptor înca 10 minute pana cand puiul este facut în interior si moale, dar carnea nu cade de tot de pe os. În acest moment, se poate raci sau îngheta o parte sau toata tocanita. Daca se mananca imediat, se mai tine înca 10 minute la cuptor, apoi se presara ierburile deasupra si se serveste.
Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!