- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Briose cu iaurt si banane
Ingrediente: 1 ¾ cana faina, ½ cana zahar pudra, 1 cana iaurt, 1 ou, 2/3 cana ulei vegetal, 2 banane zdrobite.
Preparare: Se incalzese cuptorul la 180 grade Celsius. Se ung cu ulei formele pentru briose. Se amesteca faina cu zaharul intr-un vas mai mare. In alt vas se combina iaurtul, oul, uleiul si bananele, iar peste ele se adauga prima compozitie, treptat, amestecand continuu, pana la omogenizare. Se umplu formele de briose cu noua compozitie, se dau la cuptor, 25 de minute. Sunt gata atunci cand scoti o scobitoare din ele curata. Briosele se servesc calde sau reci.
Briose cu ciocolata amaruie
Ingrediente: 230 g faina, 1 ou, 60 g unt, 180 ml lapte, 150 g zahar, 10 g praf de copt, 1 lingurita cafea solubila, 50 g ciocolata amaruie, zahar pudra, esenta vanilie (sau rom).
Preparare: Mixezi oul cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa. Topesti untul si il adaugi compozitiei, apoi laptele, pana se omogenizeaza, adaugi aromele si cafeaua. Faina, amestecata cu praful de copt, o incorporezi in compozitie. Torni compozitia in forme de muffins cu hartiute de copt, iar deasupra presari bucati de ciocolata! Bagi tava cu briose in cuptorul preincalzit, 15-20 minute! Briosele se servesc date prin zahar pudra.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: rapidlylosebellyfat.com