Astazi iti propunem retete nu doar de briose dulci, ci si sarate.
Briose aperitiv
Ingrediente: 100 g kaizer (bacon, carnati, pastrama, sau alt mezel), 100 g masline verzi si negre, 250 g faina, 50 g cascaval ras, 250 ml lapte, 50 ml ulei, 1 ou, drojdie, sare, 1 ou pentru uns.
Preparare: Amesteci cascavalul ras cu kaizerul. Separat, amesteci drojdia cu laptele caldut, pana se dizolva complet. Peste lapte adaugi, pe rand: uleiul, sarea, oul si maslinele, apoi kaizerul. Adaugi faina si amesteci cu o lingura de lemn pana la omogenizare completa. Tapetezi forme de briose cu hartiute speciale (se pot coace si in forma de tort). Le dai la cuptor pana se rumenesc frumos la suprafata. Cu 3-4 minute inainte de a le scoate din cuptor, ungi briosele cu oul batut. Se servesc calde sau reci.
Briose cu mere
Ingrediente: 220 g faina, 60 g zahar brun, 2 mere dulci, 3 linguri stafide, scortisoara, 40 g unt topit, 130 g iaurt natural, 130 ml lapte, 1 ou.
Preparare: Se aprinde focul, la 200 de grade. Se spala si curata merele, apoi se dau pe razatoarea mare. Se pun merele intr-un castron. Peste ele se adauga faina si zaharul, apoi stafidele si scortisoara. Se amesteca toate ingredientele. In alt vas, se amesteca laptele cu iaurtul si oul. Se toarna amestecul peste primul si se omogenizeaza totul, dupa care se toarna compozitia obtinuta in forme de briose (se umple doar 3/4 din forma, sa aiba loc sa creasca). Se coc la cuptor, 25 de minute, apoi se scot si se servesc presarate cu zahar pudra sau cu topping, dupa gust. Pot fi servite in orice moment al zilei, impreuna cu un pahar cu lapte.
Muffins sarate cu tagliatelle
Ingrediente: 4 rotocoale tagliatelle, 200 g branza tare, 300 g piept de pui, fiert, piper, 1 ou.
Preparare: Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se clatesc cu apa rece, se amesteca impreuna cu branza rasa, pieptul de pui taiat cubulete, oul batut. Se condimenteaza cu piper si se potriveste de sare. Se asaza in formele de muffins si se introduc in cuptorul preancalzit. Se coc la 200 grade, 40 minute, pana se rumenesc la suprafata. Usoare, dar consistente, se servesc fie la micul dejun, fie la cina.
Citeste si Revista Felicia!
Foto: rapidlylosebellyfat.com
Vezi si partea 1!