Rugăciunea făcătoare de minuni care se rostește azi, de Sfânta Teodora din Alexandria

Astăzi creștinii o cinstescpe Sfânta Teodora din Alexandria. În această zi de mare sărbătoare roste această rugăciune pentru ajutor imediat.

Astăzi creștinii o cinstescpe Sfânta Teodora din Alexandria. În această zi de mare sărbătoare roste această rugăciune pentru ajutor imediat.

Sfânta Teodora din Alexandria a trăit în a doua jumătate a secolului V. A căzut în păcatul adulterului și a decis să se călugărească. Ea se îmbracă în haine bărbătești și se retrage la o mănăstire de călugări.

Citește și: Calendar ortodox 11 septembrie. Cui trebuie să-i urezi „La mulți ani!”

Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfintei Teodora din Alexandria

Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Teodora, duhul tău.

Cu sihăstrie ţi-ai luminat sfinţita ta podoabă şi te-ai adus ca un prinos lui Dumnezeu Celui Ce S-a Întrupat, Sfântă Teodora de Dumnezeu insuflată; şi luând de la Dânsul dar de tămăduiri, goneşti negura bolilor, fericită şi te rogi ca să ne mântuim toţi cei ce te lăudăm pe tine.

Iuda măreşte-te şi David întăreşte-te, Adame înnoieşte-te şi Levi veseleşte-te, că din voi S-a născut mie Hristos, încordează-ţi canonul, scriitorule de cântări şi spune: cine este Fecioara care s-a născut? Este Maica lui Hristos Dumnezeu, Hrănitoarea Vieţii noastre.

Citește și: Înălțarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Poezia care alină orice suferință

Ultimele știri