Antena Căutare

Sgroppino - clasicul desert venetian

O reteta clasica venetiana. Poate fi servit si ca desert, dar si pe post de cocktail dupa cina. Fiecare restaurant are o reteta proprie, dar intotdeauna este cremos, spumos si alcoolizat.

Ingrediente:


2 cupe inghetata de lamaie

Articolul continuă după reclamă

2 linguri de prosecco

1 lingura de votca sau limoncello

1 mana de cuburi de gheata

1 albus, batut spuma (optional)

fasii de coaja de lamaie, pentru decor

Mod de preparare:

1. Se pune in congelator cate un pahar pentru fiecare persoana, ca sa se raceasca. Se asaza toate ingredientele in afara de albus intr-un blender care zdrobeste si gheata. Se mixeaza pana cand se obtine o crema groasa. Se incorporeaza albusul batut pentru o textura mai usoara.

2. Se toarna in paharele reci, se presara cu coaja de lamaie si se stropeste cu extra prosecco daca vrei. Se mananca cu lingurita.

Foto: bbcgoodfood.com

Cum sa nu mai arzi carnea la gratar... 3 metode prin care sa scapi de cosurile de pe spate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x