In cadrul acestu studiu, expertii au vrut sa afle daca, intr-adevar, alimentatia mai bogata in grasimi si proteine este de vina pentru maturizarea fizica timpurie, si implicit a primei menstruatii la varste fragede, incepand cu 9 ani.
Studiul, realizat la Insitutul de Cercetare din Londra, a relevat faptul ca menarha unei femei a fost semnificant corelata cu aceea a rudelor sale, printre care mama, sora mai mare, bunica si matusile. Cercetatorii au apelat la calculele matematice pentru a concluziona faptul ca in cazul a 57% dintre femei, menarha are legatura exclusiv cu factorii genetici.
Varsta la care incepe menstruatia este foarte importanta, deoarece este corelata cu mai multe afectiuni, printre care si cancerul de san.
Riscul cancerului de san poate aparea la varsta a treia, mai ales la fetele care au avut prima menstruatie la o varsta frageda, deoarece corpul fetelor a fost supus presiunii hormonale un timp mai indelungat. Astfel, studiul este benefic, deoarece poate ajuta fetele cu menarha timpurie sa previna cancerul de san la maturitate.
Foto: topnews.in