- Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine azi, de la 20:30! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Caracteristicile firului de par tin de genetica, nu de barbierit. Daca te-ai ferit sa te barbieresti in primii ani ai adolescentei, de frica sa nu ai barba unui om de munte, atunci afla ca ritmul in care creste barba si dimensiunea firului de par nu pot fi controlate. Si, da, barba pare mai inchisa la culoare si firul de par mai subtire, dupa ce te-ai barbierit de curand, dar in realitate aceastea difera de ADN-ul fiecaruia.
2. Daca mananci ciocolata iti apar cosuri
Complet gresit. Cele mai multe tipuri de acnee nu au nici o legatura cu dieta. Schimbarile in nivelul hormonilor, stresul si genele sunt factorii cei mai importanti pentru aparitia cosurilor. Asa ca poti sa mananci linistit o bucata mare de ciocolata, dar ca toate lucrurile, nu exagera.
3. Barbiereste-te in jos si cu miscari lungi si nu te vei irita
Intr-un fel, da. Barbieritul in jos este doar o parte a povestii, pentru ca, pentru cei mai multi barbati, barbieritul in sus cauzeaza iritatii serioase. De fapt, cel mai important este sa te barbieresti in directia cresterii firului de par. Iar asta inseamna toate directiile posibile. Miscarile largi nu iau in calcul imperfectiunile fetei, iar atunci poti folosi miscari scurte si lente.
4. Palaria cauzeaza pierderea parului
Doar daca palaria nu este lipita de cap si iti opreste izolatia (ceea ce in mod sigur este si foarte incomod). Altfel, poti sa porti ceva pe cap in fiecare zi a anului. Aparitia cheliei este iarasi ceva programat genetic. Si indiferent de ce ai auzit, chelitul tine de genele ambilor parinti.
5. Nu folosi prea mult balsam daca ai tenul gras
Cremele hidratante nu sunt ceea ce crezi. Mai degraba decat sa hidrateze, acestea te ajuta sa retii nivelul natural de apa optim pentru piele. Este practic o bariera intre tine si mediul exterior. Daca ai insa glandele sebacee foarte active, ai grija sa iti cureti foarte bine tenul inainte de te da cu balsam. Altfel o sa te trezesti cu fata plina de praf si de impuritati.
6. Mai multe produse de ras pentru un barbierit mai bun
De fapt, nici prea putine nu sunt bune. Secretul este sa gasesti produsul care face suficienta spuma si creaza un singur strat uniform de protectie intre lama si tenul tau.
7 Spala-te pe dinti imediat dupa ce mananci
Pare o idee buna sa te speli pe dinti dupa ce mananci, nu? In realitate, spalatul pe dinti imediat dupa o masa, in special una plina de acizi si bauturi, poate sa creasca erodarea smaltului. De aceea cei mai multi dentisit recomanda dupa ce ai mancat o pauza de 30 de minute, pana la o ora.
8 Stresul cauzeaza albirea parului
Depinde. Exista dovezi ca stresul declanseaza radicalii liberi, ce pot influenta producerea si decolorarea melaninei, pigmentul responsabil de culoarea parului. Dar parul nu se va albi peste noapte. Si chiar daca aceste variante pot fi adevarate, stresul va influenta foarte putin un proces oricum inevitabil.
9 Sampoanele anti-matreata elimina matreata
Intr-adevar, chiar o elimina. Dar folosind acelasi sampon in fiecare zi nu vei rezolva situatia. Un tratament anti-matreata folosit zilnic poate usca scalpul, asa ca e important sa alternezi samponul tau preferat cu un altul. O problema persistenta poate fi cauzata de un factor necunoscut, cum ar fi lipsa vitaminei D din dieta ta.
10 Daca nu te speli pe fata iti apar puncte negre
Da, daca nu te speli pe fata toata ziua porii sunt acoperiti, strang praf si formeaza puncte negre. Dar spalatul excesiv al tenului, folosind exfoliatori abrazivi, poate inrautati problema. Pielea devine foarte iritata, iar in incercarea de a inlocui sebumul pierdut prin spalare produce sebum in exces. Solutia ideala: incearca sa echilibrezi nivelul de sebum combinand o lotiune usoara cu un scrub de 2-3 ori pe saptamana.
Foto: Hepta