Din pacate acestea sunt si primele pe care cei mici le refuza la masa. Ca sa nu apara probleme, parintii trebuie sa stie ca pot folosi suplimentele alimentare.
Calciul este esential in alimentatia copiilor de orice varsta. Alimente ca branza, iaurtul sau laptele nu ar trebui sa lipseasca asadar din meniul lor zilnic. Calciul este extrem de important pentru ca el contribuie la formarea si dezvoltarea dintilor, mentine un ritm cardiac stabil si ajuta la coagularea sangelui atunci cand apar leziuni la nivelul pielii.
In activitatea nervoasa, in activitatea musculara, dezvoltarea copiilor, calciul este extrem de important, in dezvoltarea oaselor, vitamina D de asemenea, dezvoltarea oaselor.
Bebelusii pana in 6 luni, alaptati la san, trebuie sa primeasca din alimentatie 300 de miligrame de calciu pe zi, cei hraniti cu formule de lapte sau lapte praf au nevoie zilnic de aproximativ 500 de miligrame. Iar necesarul de calciu creste cu varsta. Intre unul si trei ani copilul are nevoie de 700 de miligrame zilnic, iar dupa varsta de 3 ani, nevoile zilnice de calciu se vor ridica la 800-900 de miligrame.
Copiii care nu primesc suficient calciu sunt mai mici de statura, au oasele fragile si pot face mult mai des entorse. Medicul pediatru este cel care decide cand este momentul sa interveniti cu suplimente.
Sursa foto: buyactivatedcharcoal.com
Top 8 activitati fizice care ard calorii... Tinerii, inventatori de pe bancile facultatii...