VIDEO! Diabetul, o povara zilnica pentru copii

Numarul copiilor care se imbolnavesc de diabet creste de la o zi la alta. In Romania, 3.000 de copii sufera de aceasta afectiune, iar viata lor nu e deloc usoara. Insulina si regimul alimentar strict le transforma copilaria intr-o povara.

Tudor se lupta cu diabetul de 2 ani, cand a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1. De atunci, baietelul a invatat sa se resemneze la o viata cu regim special si sa se lase pe mainile mamei lui cand vine vorba sa-i masoare glicemia - de sapte ori pe zi.

Important in acest proces este sprijinul parintilor. Copiii trebuie sa aiba la indemana mijloacele necesare pentru a trai cat mai normal.

Obezitatea si sedentarismul sunt principalele cauze in randul copiilor. Medicii spun ca boala poate fi prevenita in 90% din cazuri cu sport si o alimentatie sanatoasa.

sursa foto: telegraph.co.uk

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri