Insa ce va faceti atunci cand copilul este alergic la fructe?
Ei bine, trebuie sa luati in considerare mai multe lucruri. De exemplu, fructele care provoaca alergii sunt perele, capsunile, piersicile si zmeura, dar sunt si, paradoxal, cele mai preferate de cei mici.
De obicei, coaja fructului respectiv poate fi indepartata, insa sunt si cazuri in care chiar trebuie sa se renunte la fructul respectiv.
Insa, mai important, sa vedem cum au raspuns medicii la intrebarile dumneavoastra:
Cum se manifesta alergiile?
Va puteti da seama daca cel mic are alergie la fructe, atunci cand, dupa ce i-a fost administrat un fruct, apar niste eruptii la nivelul pielii, in special la coate si genunchi.
Eruptiile sunt insotite de roseata si stari de mancarime.
De unde provin?
In primul rand, cauzele instalarii alergiilor la copii pot fi genetice. De exemplu, daca unul dintre parinti sufera de orice fel de alergie, atunci sunt 20% sanse ca si copilul sa mosteneasca acest lucru.
Cei mai predispusi catre alergiile la fructe sunt copiii care sufera si alte forme de alergie, in special cele sezoniere, la polen sau alti factori de mediu.
Si sistemul imunitar este un factor, deoarece alergia este o reactie impotriva anumitor componente din fruct, pe care organismul le considera periculoase, incercand astfel sa le elimine.
In cazul alergiilor la fructe, trebuie sa renuntati definitiv si la arahide, deoarece sunt foarte periculoase. Studiile spun ca acest aliment este responsabil pentru o treime din alergiile aparute la copiii sub 15 ani.
Ce trebuie facut in acest caz?
Alergia, in general, se instaleaza doar in cazul administrarii fructelor proaspete.Exista doua variante: ori le spalati foarte bine, ori le decojiti.
In cazul in care trebuie sa renuntati definitiv la fruct, este foarte important sa stiti ca acestea pot fi consumate sub alte forme, cum ar fi compotul sau gemul.
Insa, atentie la iaurturile din fructe si ciocolata, care au in componenta lor pulpa de fruct, deoarece pot avea aceleasi efecte ca si fructele in sine.
Care sunt locatiile specializate?
Pentru a afla exact substanta care ii provoaca celui mic aceste alergii, trebuie neaparat sa consultati un medic, deoarece, netratata, aceasta boala, aparent usoara, poate evolua in timp.
Puteti merge la consulatii in Bucuresti, la spitalul Colentina sau Malaxa, insa si tot mai multe clinici private va pot ajuta in acest caz. Rezultatele le veti primi in maximul 20 de minute.
Foto: Hepta
Auriu - machiajul de vara pentru un ten bronzat... Top 5 designeri de moda...