Românilor le plac mesele pline de sărbători, astfel că meniul este cât mai divers. Pasca este una dintre principalele preparate de Paște. Fie că este gătită în casă, fie că este cumpărată, pasca nu lipsește din meniul de Paște.
Citește și: Cel mai vechi ou de Paște din lume. Unde a fost descoperit Lviv pysanka și ce vechime fantastică are
Cât se ține pasca la frigider. După câte zile nu mai poate fi consumată
Românii se mândresc cu preparatele tradiționale, iar de sărbători mai ales gătesc din toate. Însă pentru a se bucura de gustul deosebit trebuie să știe cât țin alimentele, astfel încât să nu le consume alterate.
Pasca este una dintre principalele atracții de Paște. Nu lipsește de pe masă. Cu toate acestea, românii trebuie să fie atenți la termenul de valabilitate. Pasca se păstrează la frigider doar trei zile. După nu se mai consumă, compoziția sa fiind alterată.
Potrivit unei surse, dacă dorești să o consumi după o perioadă mai lungă, o poți congela, însă pentru cel mult o lună. Cu toate acestea, compoziția poate suferi modificări.
Nici ouăle vopsite nu se consumă după mai mult de șapte zile la frigider. Deși sunt preparate pentru Paște în cantități mari, românii trebuie să fie atenți la modul în care le manipulează și de depozitează pentru a nu-și pune în pericol sănătatea.
Astfel că, ouăle trebuie spălate foarte bine, la fel și mâinile înainte de a le găti. Acestea trebuie depozitate în frigider imediat ce s-au răcit după fierbere.
Totodată, vopseaua de ouă poate fi toxică, astfel că nu ar trebui consumate ouăle sparte în timpul vopsirii. De asemenea, ar fi indica să nu mai fie mâncate cele care au stat pentru mai mult de două ore afară.
Ouăle fierte se păstrează la frigider maximum șapte zile, astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru sănătatea consumatorilor.
De asemenea, drobul este un preparat popular printre români de Paște. Și acesta este gătit în cantități destul de mari, însă românii trebuie să știe că poate fi păstrat la frigider pentru trei sau patru zile în folie alimentară sau într-o caserolă închisă.
Acesta poate fi depozitat și la congelator la -15 grade Celsius pentru cel mult 18 luni. Însă, după decongelare, trebuie gătit și consumat în decursul a șapte zile.
Și cozonacul poate fi congelat pentru a fi consumat mai târziu, însă nu mai mult de două sau trei luni, ambalat, astfel încât să nu se usuce.
Câte calorii are un ou fiert versus un ou prăjit? Metoda de gătire a ouălor cu cele mai puține calorii... Preparate pe care le vei găti de-acum doar la air fryer. De ce e mult mai potrivit...