Antena Căutare

Rețeta simplă de budincă din cozonac cu bezea. Ce rețetă trebuie să încerci cu resturile de cozonac rămase după Paște

După ce trec sărbătorile de Paște și rămâne în urmă prea multă mâncare, unele preparate pot fi transformate și gătite în așa fel încât să devină un nou preparat.

Dacă îți rămân felii de cozonac uscate după masa de Paște, ar fi bine să nu le arunci și să încerci această rețetă de desert fraged și delicios cu resturile de la cozonac.

Budinca de cozonac se face din feliile sau bucățile de cozonac rămase și doar încă vreo câteva ingrediente

Rețeta simplă de budincă de cozonac cu bezea

Citește și: Pizza cu magnolii, noua rețetă care face furori pe TikTok. Nu mulți știau că superbele flori sunt comestibile. Cum se prepară

Articolul continuă după reclamă

Ingredienete - Rețeta de budincă de cozonac cu bezea

Pentru budincă

  • 400 gr cozonac
  • 100 gr unt
  • 100 gr stafide
  • 100 gr zahăr
  • 5 ouă
  • 300 gr smântână
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • unt pentru uns tava
  • pesmet pentru tapetat tava
  • un praf de sare

Pentru bezea

  • 3 albușuri
  • 50 gr zahăr

Mod de preparare - Rețeta de budincă de cozonac cu bezea

Vezi cum arată preparatul final aici!

Mai întâi lăsăm stafidele la hidratat în rom sau în suc de portocale pentru o aromă deosebită. Punem la încălzit untul într-o tigaie, iar între timp tăiem în bucățele mici feliile de cozonac rămase. Aceste bucăți se adaugă în tigaie peste unt și se rumenesc bine.

Citește și: Rețeta de tocăniță de miel a lui Chef Orlando Zaharia.Cum îi dai un strop de savoare pentru un rezultat de top de Paște | Exclusiv

Într-un vas batem ouăle cu sarea și zahărul până obținem un amestec omogen. În funcție de cât de dulce e cozonacul, ar fi indicat să reducem cantitatea de zahăr pe care o adăugăm în amestecul cu ouă de la 100 gr la 50 gr.

După ce s-a omogenizat, adăugăm și plicul de zahăr vanilat și smântâna și amestecăm foarte bine totul.

La final, adăugăm și stafidele împreună cu romul în care au stat și amestecăm cu o spatulă. Punem bucățile de cozonac rumenite în această compoziție și le amestecăm astfel încât fiecare bucățică să fie scufundată în acest amestec lichid.

Tapetăm tava cu unt care a fost lăsat în prealabil la temperatura camerei și cu pesmet. Apoi turnăm compoziția în tavă și nivelăm bucățile de cozonac astfel încât să fie cât mai mult lăsate în compoziție.

Între timp, putem pregăti bezeaua mixând albușurile cu un praf de sare peste care adăugăm ulterior zahărul și continuăm să mixăm până când obținem o spumă densă care nu cade din bol atunci când întoarcem vasul cu susul în jos.

Întindem un strat uniform din bezea peste compoziția din tavă și dăm totul la cuptor pentru încă 20 minute la 180 grade până se rumenește bezeaua.

Budinca de cozonac se poate servi și caldă, alături de un pahar de lapte, sau chiar și rece, cu o ceașcă de cafea.

Citește și: Cum obții cea mai bună pască cu brânză dulce. Sfaturi pentru un preparat delicios de Sărbători

Ana Maria Măriuța, de nerecunoscut, după ce a slăbit și și-a pus acid hialuronic în buze. Cum le răspunde celor care o c... Sofia Vergara, poze sexy în costum de baie. Actrița a ridicat gradele din termometre cu o apariție incendiară la plajă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x