Ce ar trebui să conțină un borcan cu murături bio?

Pentru a conserva castraveţii, reţetele sunt de obicei destul de simple. Sarea şi oţetul rămân ingredientele de bază. Astfel, legumele primesc gustul acrişor de murătură.

Murături bio

Toamna are farmecul ei aparte față de celelalte anotimpuri pentru că este sezonul în care gospodinele se întrec în a-și umple cămările cu diverse borcane de dulcețuri, sau murături.

Cele mai îndrăgite conserve rămân, totuși murăturile, iar dintre acestea cele mai des preparate sunt cele de castraveți în saramură, sau în oțet.

Citește și: Trei cele mai populare rețete de castraveți murați

Pentru a obține un gust cât mai plăcut, în borcanele cu castraveți trebuie să se strecoare câteva ingrediente care dau arome diferite, dar îi și conservă în același timp.

În fiecare borcan cu castraveți, pe lângă oțșet, sare, zahăr și apă, ingredientele de bază, trebuie să se adauge și puțin mărar uscat, din cel cu floare, câteva foi de dafin, rondele de ceapă și rondele de usturoi. Aceste ingrediente dau gustul aromat murăturilor.

Citește și: Cum faci cea mai gustoasă tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați

Oțetul, sarea și zahărul au rol de a conserva castraveții, pe lângă gustul pe care îl oferă.

Nu uităm nici de boabele de piper și nici de cele de muștar care se mai adaugă la murături, iar dacă le vrem ușor picante, mai adăugăm un ardei iute, sau fulgi de chili.

Rețetele de murături sunt diverse, în funcție de zonele țării, însă ingredientele de bază sunt cam aceleași, contează doar să fie bio pentru a ne bucura de sănătate atunci când savurăm murăturile.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri