Nu mai este nevoie să-i mai punem lângă tocana de cartofi cu afumătură, ci îi adăugăm direct în aceasta, pe parcursul preparării, dar neapărat să fie castraveți murați în saramură.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați:
- 500 gr cartofi
- 500 gr rasol de vițel
- 350 gr castraveciori murați
- 250 gr pastă de roșii sau bulion
- 1 lingură pastă de ardei iuți
- 1 lingură muștar
- 1 ceapă roșie
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de țelină
- sare
- piper
- 30 ml ulei
Cum preparăm cea mai gustoasă tocană de cartofi cu rasol de vițel și castraveți murați
Mai întâi pregătim rasolul de vițel, porționându-l în cuburi mai mici pe care le punem la fiert în apă cu sare. Înlăturăm spuma care se formează și lăsăm carnea să fiarbă până este bine pătrunsă.
Tocăm ceapa roșie, morcovi și țelina, și le călim ușor, în ulei, stropindu-le pe parcurs cu puțină supă fierbinte.
Amestecăm pasta de roșii cu pasta de ardei și muștarul. Adăugăm acest amestec peste legumele călite, apoi adăugăm și carnea fiartă, dar și cartofii curățați și tocați în cuburi mari.
Citește și: Rețeta Tocăniță din afumătură de porc cu castraveți murați și găluște de făină
Completăm cu supă fierbinte, din cea de la carne, atât cât să fie toate ingredientele acoperite.
Când cartofii încep să se pătrundă, adăugăm și rondele de castraveciori murați.
Potrivim gustul cu sare și piper, doar dacă mai necesită.
Este o mâncare țărănească, foarte gustoasă și consistentă, nu mai ai nevoie la masă nici de pâine, nici de salată.
Citește și: Cea mai bună tocană de cartofi cu afumătură de porc, ca la mama sau bunica
Doar puțină verdeață se mai poate adăuga: mărar sau pătrunjel, pentru un plus de prospețime.
Spor și poftă bună!
Cu ce putem combina clasica salată verde cu legume, pentru un plus de gust și sățietate... Rețeta celui mai gustos chec cu banane și nuci...