- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chifteluțele sunt micile delicii simple și rapide. Ele amintesc de copilărie și de timpul petrecut în familie. Pentru a le da un plus de savoare și o textură pufoasă e nevoie de un ingredient special.
Citește și: Rețetă de cozonac italian. Cum se face un panettone ca-n Italia
Ce trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește în orice magazin
Gospodinele pot apela la acest truc pentru a pune pe masă niște chifteluțe deosebit de pufoase. Secretul este să adauge amidon din cartofi, potrivit unei surse. Acesta leagă mai bine restul ingedientelor și dă și o textură pufoasă.
Rețetă pentru chifteluțe aerate și pufoase
Mai este puțin și se încheie postul Paștelui, iar în meniul de sărbători își fac loc și preparatele delicioase din carne tocată. Iată ce ingrediente sunt necesare pentru chiftele.
Ingrediente
- 500 g carne tocată (de vită, pui, porc sau un amestec din toate acestea)
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- oregano
- 1 linguriță de boia dulce
- 2-3 linguri de amidon din cartofi
- verdeață proaspăt tocată: mărar, pătrunjel.
Mod de preparare
Pentru a pregăti niște chifteluțe delicioase și pufoase trebuie să urmezi doar cinci pași simpli. Astfel, primul pas este să iei un vas încăpător și să pui carnea tocată în el. Peste adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, iar după adaugă verdeața proaspătă tocată.
Următorul pas este adăugarea condimentelor. Pune după gust sare, piper, cimbru, oregano și boia dulce.
Al treilea pas ține de ingredientul-minune: se adaugă amidonul din cartofi și se amestecă întreaga compoziție foarte bine cu mâna, până ce se obține un conținut omogenizat.
În cazul în care se folosește doar carne de pui sau de curcan trebuie adăugate două linguri de ulei în compoziție, astfel încât chifteluțele să fie suculente.
Ultimul pas este modelarea chiftelelor. Pentru acest pas, mâinile trebuie să fie ude, astfel încât compoziția să nu se lipească de degete. După care, într-o tigaie cu ulei încins sau într-o tavă pusă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade se adaugă chiftelele și se scot când se rumenesc.
Chifteluțele aerate și pufoase pot fi servite alături de cei dragi, indiferent de vârstă.
Rețetă de cozonac italian. Cum se face un panettone ca-n Italia... Rețetă simplă de pește cu roșii și usturoi la cuptor. Un preparat delicios pentru masa de Florii...