Sezonul grătarelor este în toi și nimic nu e mai plăcut decât o seară de vară, alături de prieteni cu carnea care sfârâie. Distracția aparent inofensivă însă poate costa mult, spun experții, pentru că un mic detaliu ar putea ruina seara sau mai mult decât atât, vă poate trimite pe patul de spital. Iată care este greșeala des întâlnită.
Cel mai periculos lucru de la grătar. Detaliul aparent inofensiv care poate trimite invitații direct la camera de gardă
Vă vine să credeți sau nu, folosirea unei perii de sârmă pentru a curăța grătarul poate fi extrem de periculoasă. Periile cu fire mici metalice sunt folosite pentru a răzui resturile de carne lipite, dar pot lăsa, de asemenea, mici bucăți de metal în urmă. De acolo, mai e doar un pas până când acestea pot ajunge în mâncare și pot fi foarte periculoase dacă sunt cosumate, transmite purewow.com.
„Când sunt ingerate, se știe că perii de sârmă provoacă răni și, în unele cazuri, pot duce la o urgență chirurgicală. Îndemnăm pe toată lumea să ia măsuri de precauție simple pentru a evita rănirea și pentru a evita o deplasare la departamentul de urgență, inclusiv ștergerea grătarului după ce l-a folosit și inspectarea acestuia pentru peri de sârmă înainte de a găti mâncarea”, îndemnă președintele Asociației Medicale Americane, Barbara L. McAneny, MD.
În plus, înainte de a spune „nu mi se întâmplă mie asta”, trebuie să aflați că între 2002 și 2014 au avut loc peste 1.600 de vizite la departamentul de urgență în SUA, conform unui studiu din 2016 din Journal of Otolaryngology—Head & Neck Surgery.
Nu este neobișnuit ca perii de sârmă, odată înghițiți, să se blocheze în gât, intestin sau colon, toate aceste leziuni necesitând intervenție chirurgicală de urgență.
Ce poți folosi în loc peria metalică pentru curățat grătarul. Ingredientele pe care cu toții le avem acasă
Un truc ieftin, dar care vă poate salva viața este acela de a folosi un cartof înainte de a pune carnea pe grilul încins. Potrivit lui Chef Tony Matassa, care a vorbit pentru wellandgood.com, folosirea unui cartof ajută la prepararea alimentelor. Amidonul din cartof creează un strat natural, antiaderent, pe gril,a stfel încât nu se va mai lipi carnea de gril.
- Pentru a pregăti corect grătarul cu un cartof, urmați pașii de mai jos indicați de către specialist:
- Încălziți grătarul: Prima dată este necesar să fie încălzit grătarul
- Tăiați un cartof în jumătăți sau în sferturi: "Este posibil să aveți nevoie de mai mulți [sau mai puțini] cartofi, în funcție de mărimea grătarului", spune Matassa.
- Folosiți un clește cu ajutorul căruia să apucați bucata de cartof și să frecați grătarul, fără a vă arde. Purtați o mănușă de cuptor pentru o protecție suplimentară.
- Apăsați bine și frecați cartoful pe gril cât de bine buteți, pe întreaga suprafață: "Acest lucru va acoperi grilele cu un strat microscopic de amidon".
Foloseste marinade pentru un plus de savoare si fragezime. Una dintre cele mai simple se prepara cu ulei de masline, usturoi zdrobit si ierburi proaspete. Sunt de evitat marinadele excesiv de uleioase, pentru ca pot cauza aprinderea gratarului; prepara o marinada potrivita pentru a mai putea unge o data carnea cat timp este pe gratar. Stropeste carnea din cand in cand cat timp este pe gratar, pentru a preintampina arderea.
Află mai multe naturale pentru a curăța grătarul de pe a1.ro.
Alimentul care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie. Îți va aduce noroc și prosperitate... De ce tot mai mulți oameni care intră la dietă consumă zilnic acești fulgi. Care sunt beneficiile drojdiei inactive...