Antena Căutare

Soluție virală! Curăță grătarul pentru mici cu un cartof crud. Iată ce se întâmplă dacă aplici această tehnică

Grătarul este o modalitate ușoară și oferă o alternativă sănătoasă de a pregăti tot felul de mâncăruri. De 1 mai, grătarele sunt pregătitie peste tot în țară, însă puțini dintre cei care pregătesc micii și pulpele știu că trebuie să curețe grilul cu un cartof crud. Iată de ce.

colaj foto cu un gratar plin cu mici si niste cartofi care ajuta la curatarea gratarului Galerie
Soluție virală! Curăță grătarul pentru mici cu un cartof crud. | Shutterstock.com

Micii sau mititeii sunt delicatesa românilor, iar cu ocazia zilelor libere de 1 mai grătarele se încing în toată țara. Mirosul irezistibil se poate simți atât la sate, cât și la orașe, peste tot în țară, semn de sărbătoare.

Cu toate că a face grătar pare un lucru simplu, trebuie să știi să aplici anumite tehnici pentru a-ți ușura munca. Un truc ieftin, dar foarte util este acela de a folosi un cartof înainte de a pune carnea pe grilul încins. Află în rândurile de mai jos cum te ajută acest lucru.

Citește și: Zonele din București unde nu primești amendă pentru grătarul de 1 mai. La ce trebuie să fie atenți cetățenii

Cum să curățați grătarul cu un cartof pentru a nu se mai lipi carnea de gril

Potrivit lui Chef Tony Matassa, care a vorbit pentru wellandgood.com, folosirea unui cartof ajută la prepararea alimentelor. Amidonul din cartof creează un strat natural, antiaderent, pe gril,a stfel încât nu se va mai lipi carnea de gril.

Pentru a pregăti corect grătarul cu un cartof, urmați pașii de mai jos indicați de către specialist:

1. Încălziți grătarul: Prima dată este necesar să fie încălzit grătarul

Citește și: Cum să gătești legume la grătar. Metodele prin care rămân suculente și crocante

2. Tăiați un cartof în jumătăți sau în sferturi: "Este posibil să aveți nevoie de mai mulți [sau mai puțini] cartofi, în funcție de mărimea grătarului", spune Matassa.

3. Folosiți un clește cu ajutorul căruia să apucați bucata de cartof și să frecați grătarul, fără a vă arde. Purtați o mănușă de cuptor pentru o protecție suplimentară.

4. Apăsați bine și frecați cartoful pe gril cât de bine buteți, pe întreaga suprafață: "Acest lucru va acoperi grilele cu un strat microscopic de amidon".

Citește și: Cu cât trebuie să fii plătit dacă lucrezi pe 1 mai 2023. Ce spune legea despre munca în zi de sărbătoare legală

Foloseste marinade pentru un plus de savoare si fragezime. Una dintre cele mai simple se prepara cu ulei de masline, usturoi zdrobit si ierburi proaspete. Sunt de evitat marinadele excesiv de uleioase, pentru ca pot cauza aprinderea gratarului; prepara o marinada potrivita pentru a mai putea unge o data carnea cat timp este pe gratar. Stropeste carnea din cand in cand cat timp este pe gratar, pentru a preintampina arderea.

Citește și: Program STB și Metrorex 1 mai 2023. Cum circulă autobuzele și metroul luni, de Ziua Muncii

Cel mai eficient mod de a vă întreține grătarul antiaderent. Micii și carnea nu se vor mai lipi de grătar și vă veți bucura de un plus de savoare

Curățarea grătarului cu un cartof funcționează, dar nu este singura modalitate de a împiedica alimentele să se lipească de grilele grătarului. Directorul culinar senior McCormick, Chef Kevan Vetter, spune că cel mai eficient mod de a vă menține grătarul curat și antiaderent este să îl curățați în mod regulat înainte și după ce gătiți pe el.

"După ce gătiți pe grătar și înainte de a opri focul, luați o perie de grătar și răzuiți orice bucățică rămasă pe grilele grătarului. Înainte de a găti data viitoare, răzuiți din nou, în timp ce grătarul este rece, folosiți un prosop de hârtie cu puțin ulei vegetal pe el și ștergeți grătarul" Apoi, porniți grătarul și gătiți la temperatura dorită.

"Dacă este grătarul foarte murdar, scoateți grilul și lăsați-l să se înmoaie în apă fierbinte cu detergent de vase care combate grăsimea pentru a ajuta la desprinderea murdăriei", spune el. "Frecați cu un burete, uscați bine și aplicați un strat ușor de ulei vegetal înainte de a aprinde grătarul data viitoare."

Poți curăța grătarul și cu ceapă, nu doar cu un cartof

Dacă sunteți preocupat nu doar de natura antiaderentă a grătarului, ci și de cât de curat este, Matassa subliniază că există și un hack de curățare a grătarului de ceapă. "Din nou, partea proaspăt tăiată este porțiunea care trebuie aplicată pe grilele de gătit preîncălzite", spune el.

De asemenea, curata grilajul de metal cu o perie de sarma sau cu un ghemotoc de folie de aluminiu.

Citește și: Program magazine de 1 mai 2023. Când e deschis la Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi și restul supermarketurilor

Mai multe sfaturi pentru un grătar curat. Optați pentru o temperatură medie (nici prea caldă, nici prea rece)

Ceea ce cauzează lipirea cărnii de grill este faptul că nu lăsați mâncarea să se gătească suficient de bine. "Dacă observați că mâncarea s-a lipit puțin pe grătar, mai lăsați-o încă un minut sau două", spune Vetter. "Unul dintre motivele pentru care se lipesc micii este că cei care fac grătarul vor să întoarcă prea devreme carnea și mâncarea nu a ajuns la punctul în care se poate desprinde în mod natural de pe grătar."

Citește și: Care sunt prețurile la mare de 1 mai 2023. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a petrece de Ziua Muncii pe litoral

Iluzie optică de senzație. Crezi că găsești broasca din imagine în 5 secunde? Unde se află aceasta ascunsă, de fapt... Cazul extrem de bizar al femeii care a decis să se despartă de soț pentru că era dezordonat. Ce făcea bărbatul în lipsa ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x