- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De 1 mai, micii nu trebuie să lipsească de pe masă. Chiar dacă mulți aleg să cumpere carnea gata preparată din supermarket și măcelării, experții recomandă să îi pregătiți acasă.
În acest fel, îi condimentați după gust și dozați după bunul plac amestecul de carne. Chiar dacă în rețeta de mai jos este recomandat să combinați carnea de porc cu cea de vită, puteți să alegeți orice tip, astfel încât rezultatul să vă încânte.
Pregătirea micilor după rețeta de mai jos durează în jur de 35-40 de minute, iar ulterior ei trebuie lăsați pe grătar în jur de 30 de minute.
Citește și: 10 sfaturi ca să gătești cele mai bune paste
Rețetă de mici de 1 Mai 2023. Cum prepari cei mai delicioși și suculenți mititei
De 1 Mai 2023, micii nu au cum să lipsească din meniu. Dacă vrei să-i prepari acasă, avem pentru tine câteva trucuri care te vor ajuta să obții mititei absolut delicioși și suculenți. Iată ce îți trebuie pentru această rețetă simplă și cum se prepară pas cu pas.
Ingrediente rețetă de mici făcuți acasă
Pentru a pregăti micii tradiționali pentru masa de 1 mai 2023, aveți nevoie de următoarele ingrediente. Amestecul de carne poate fi făcut în funcție de preferințe:
- 1 kilogram de carne tocată (amestec de porc și vită)
- 250 de ml de fiertură din oase de vită
- 4 căței de usturoi
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- condimente după gust (sare, piper, cimbru, boia)
Citește și: Coaste de porc dulci-picante, preparate la cuptor
Cum prepari rețeta de mici suculenți la grătar
Dacă pentru rețeta de mici folosiți carne tocată din comerț, indicat este să o mai dați prin mașina de tocat pentru a avea pasta cât mai fină. De asemenea, condimentele se vor omogeniza mai bine. Iată pas cu pas rețeta de mititei:
După ce tocați bine carnea, turnați fiertura de oase în timp ce amestecați continuu. Acum este timpul să adăugați și condimentele și să amestecați până rezultă un amestec omogen. Apoi se adaugă usturoiul pisat și se amestecă bine bine.
Bicarbinatul trebuie pus abia la finalul etapelor, când puteți să și gustați pasta de mici. După ce aveți pasta gata, nu e recomandat să o puneți direct pe grătar. Pregătiți rulourile și lăsați la frigider pentru 10-15 minute. În acest fel, mirodeniile își vor lăsa aroma.
Când îi scoateți de la frigider, indicat este să aveți deja grătarul încins. Foarte important este să nu înțepați micul cu furculița, e mai bine să folosiți un dispozitiv tip clește pentru a îi întoarce. Astfel, nu îi veți lăsa fără suc.
Chef Sorin Bontea are un truc și mai spectaculos pentru a ieși micii suculenți, nu uscați. Aflați ce trebuie să faceți chiar de la celebrul bucătar de la Chefi la cuțite. Răspunsul lui e în rândurile următoare.
Trucul lui chef Sorin Bontea pentru mici suculenți
Pentru cei mai suculenți și delicioși mici, chef Sorin Bontea are un truc simplu, care face diferența. Iată despre ce este vorba:
„Mie îmi plac micii suculenți, nu vreau să fie prea uscați. Vă dau un pont: puneți pâine la prăjit pe grătar. Apoi puneți carne de mici crudă peste felia de pâine, după care dați din nou la grătar, cu carnea în jos. Lăsați să se facă carnea. E demențială!“, este sfatul lui Sorin Bontea.