Cu ciocolată italienească din abundenţă şi alune. Este o propunere inedită pentru a revigora tradiţionalul cozonac şi care vine de la câţiva maeştri în ale dulciurilor.
E şi lesne de înţeles de ce reţetele încep să fie reinterpretate: românii au început să devină tot mai pretenţioşi, spun cofetarii.
Cu nucă, stafide, rahat şi cacao. Atunci când vine vorba de cozonac românii vor ca umplutura să fie cât mai consistentă şi merg pe reţeta tradiţională. Anul acesta, noua generaţie de bucătari vine cu o nouă variantă pentru masa de Paşte.
Trebuie să ştiţi însă că grecii au fost primii care au pregătit această prăjitură. La ei se prepara cu miere, stafide şi nucă şi se numea plakous. Cozonacul este şi astăzi la loc de cinste pe masa de Paste a grecilor. Se numeşte tsoureki şi se serveşte alături de un pahar de vin roşu.