Vremea se încălzește și este ideală pentru un brunch cu prietenii. Rețeta de tartă cu ciuperci și spanac este ușor de preparat și cucerește orice pofticios.
Rețetă de tartă cu ciuperci și spanac. Simplu și rapid pentru un prânz delicios
Această tartă este deosebit de aromată și își poate face loc în meniul oricărui pretențios.
Ingrediente pentru aluat
- 250 gr. făină
- 100 gr. unt rece
- 1 gălbenuș
- 40 ml apă rece
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură
- 200 gr. ciuperci
- 300 gr. spanac
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 1 lingură ulei
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 1/2 linguriță boia dulce
- sare, după gust
- piper negru, proaspăt măcinat, după gust
- 100 gr. brânză sfărâmată
Citește și: Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci: „Așa am învățat de la mama!” Cum le prepară și ce secret are
Mod de preparare
Într-un vas încăpător se amestecă făina cu untul tăiat cuburi, după care se adaugă gălbenușul, sarea și apa. Compoziția respectivă se amestecă până rezultă un aluat. Acesta se frământă și se strânge sub formă de bilă într-o folie de plastic. Se păstrează la frigider timp de o oră.
După care se întinde și se așază într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini. Se înțeapă din loc în loc.
Între timp se călește ceapa tăiată mărunt, până ce devine transparentă. Se adaugă ciupercile tăiate și se călesc și ele până se înmoaie și se rumenesc. Peste se adaugă usturoiul mărunțit. După două minute se adaugă spanacul și se gătelte până se înmoaie și începe să-și micșoreze volumul. Atunci se condimentează, după gust, cu sare, piper și boaia de ardei dulce.
Se lasă compoziția a răcit, după care se întinde în tava tapetată. Peste se adaugă câteva ciuperci feliate și se presară brânză pe deasupra.
Se preîncălzește cumporul, după care se lasă tarta aproximativ 25 - 30 de minute sau până ce crusta capătă o nuanță aurie și devine crocantă.
Înainte de a o tăia se lasă câteva minute. De asemenea, se poate decora cu frunze de spanac înainte de a o servi, potrivit unei surse.