Antena Căutare

Rețetă de tartă cu ciuperci și spanac. Simplu și rapid pentru un prânz delicios

Odată cu creterea temperaturilor apetitul scade. Cu toate acestea corpul are nevoie de nutrienți în fiecare zi. O rețetă simplă de tartă sărată este ideală pentru a-ți recăpăta energia într-o zi de vară.

Galerie
Rețetă rapidă pentru un brunch delicios | Shutterstock

Vremea se încălzește și este ideală pentru un brunch cu prietenii. Rețeta de tartă cu ciuperci și spanac este ușor de preparat și cucerește orice pofticios.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 11 mai. Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec au gătit o rețetă românească de salată de vinete cu roșii

Rețetă de tartă cu ciuperci și spanac. Simplu și rapid pentru un prânz delicios

Această tartă este deosebit de aromată și își poate face loc în meniul oricărui pretențios.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Chef Richard Abou Zaki a pariat pe o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă! Ce rețetă i-a adus victoria în al cincilea battle

Ingrediente pentru aluat

- 250 gr. făină

- 100 gr. unt rece

- 1 gălbenuș

- 40 ml apă rece

- 1 praf de sare

Citește și: Ce să faci cu restul de friptură de miel rămas de la Paște. Rețeta pentru cea mai delicioasă și simplă ruladă din carne

Ingrediente pentru umplutură

- 200 gr. ciuperci

- 300 gr. spanac

- 1 ceapă mare

- 2 căței de usturoi, mărunțiți

- 1 lingură ulei

- 1/2 linguriță cimbru uscat

Citește și: Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Ștefan Popescu: „Va fi mult mai gustoasă așa” De ce alege să pună sarea la început

- 1/2 linguriță boia dulce

- sare, după gust

- piper negru, proaspăt măcinat, după gust

- 100 gr. brânză sfărâmată

Citește și: Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci: „Așa am învățat de la mama!” Cum le prepară și ce secret are

Mod de preparare

Într-un vas încăpător se amestecă făina cu untul tăiat cuburi, după care se adaugă gălbenușul, sarea și apa. Compoziția respectivă se amestecă până rezultă un aluat. Acesta se frământă și se strânge sub formă de bilă într-o folie de plastic. Se păstrează la frigider timp de o oră.

După care se întinde și se așază într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini. Se înțeapă din loc în loc.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 27 aprilie 2024. Cea mai simplă și delicioasă rețetă de creveți saganaki pregătită de chef Roxana Blenche

Între timp se călește ceapa tăiată mărunt, până ce devine transparentă. Se adaugă ciupercile tăiate și se călesc și ele până se înmoaie și se rumenesc. Peste se adaugă usturoiul mărunțit. După două minute se adaugă spanacul și se gătelte până se înmoaie și începe să-și micșoreze volumul. Atunci se condimentează, după gust, cu sare, piper și boaia de ardei dulce.

Citește și: Orlando Zaharia a pregătit cel mai îndrăzneț preparat de până acum! Ce combinație neobișnuită de ingrediente a folosit

Se lasă compoziția a răcit, după care se întinde în tava tapetată. Peste se adaugă câteva ciuperci feliate și se presară brânză pe deasupra.

Se preîncălzește cumporul, după care se lasă tarta aproximativ 25 - 30 de minute sau până ce crusta capătă o nuanță aurie și devine crocantă.

Înainte de a o tăia se lasă câteva minute. De asemenea, se poate decora cu frunze de spanac înainte de a o servi, potrivit unei surse.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x