În ediția de astăzi, 27 aprilie 2024, la Hello Chef, Diana Dumitrescu i-a provocat pe chef Roxana Blenche și chef Samuel Le Torriellec să gătească salată boeuf și creveți saganaki, un preparat grecesc foarte îndrăgit de Diana.
Roxana Blenche a gătit creveți saganaki, iar chef Samuel făcut salata boeuf. Pentru desert chef Samuel a spus că va pregăti o tartă cu mere care să aducă gustul copilăriei. Chef Roxana Blenche a decis să mai facă un preparat grecesc cu care să o impresioneze pe Diana Munteanu și a ales brânză tirokaftari cu măsline pane.
Creveți Saganaki preparați de Chef Roxana Blenche
Ingrediente creveți saganaki
- 10 creveți
- 200 gr brânză feta
- O ceapă roșie
- Un ardei kapia
- 200 ml uzo
- 2 căței de usturoi
- 3 roșii
- 2 ardei iuți
- O legătură de pătrunjel
- 200 ml suc de roșii
- Oregano, sare și piper
Mod de preparare creveți saganaki
Mai întâi, curățăm creveții. Apoi se toacă ardeiul capia, roșiile și ceapa roșie. Se așeză legumele, creveții și sucul de roșii într-un vas peste care se fărâmă brânza feta și se bagă la cuptor pentru 15-20 minute la 180 grade.
Înainte de a băga preparatul la cuptor, puneți ulei de măsline deasupra.
Preparatul este gata și poate fi servit cu păine prăjită cu puțin ulei de măsline.