Rețeta originală de tiramisu. Pune whiskey în prăjitură și va deveni preferata ta

 

Prăjitura tiramisu este preferată de gospodine pentru că este ușor de pregătit și este extrem de gustoasă. Sunt multe versiuni ale acestui desert, însă numai una este rețeta originală de tiramisu.

Italienii pun și cremă de whiskey pentru un gust rafinat.

Ingrediente pentru cremă

 500 g mascarpone 

5 ouă proaspete 

120 g zahăr 

un pachet piscoturi

Ingrediente pentru sirop

  700 ml espresso

   3 linguri cremă de whiskey 

  esență de vanilie 

  3 linguri de zahăr 

Cum se prepară rețeta originală de tiramisu:

1. Pregătește espresso, lasă-l să se răcească și amestecă-l cu cremă de whiskey, cu esența de vanilie și zahărul. Dă amestecul la frigider. 
Separă ouăle și bate albușurile până când devin foarte ferme și pufoase. 

2. Bate gălbenușurile cu zahărul separat, până când se deschid la culoare și își măresc puțin volumul. Adaugă mascarpone și bate-l la viteză medie cu gălbenușurile, pentru 5-6 minute. Încorporează albușul treptat în amestecul de gălbenușuri folosind o spatulă, cu mișcări de jos în sus. 

3. Într-o tavă cu pereții înalți, pune un strat de 0.5 cm de cremă. Trece rând pe rând pișcoturile prin cafea câte 1-2 secunde, apoi așază-le peste cremă. Nivelează un alt strat de cremă, cam jumătate din cantitatea rămasă, și repetă blatul de pișcoturi, în direcția opusă față de cum le-ai aranjat pe primele, așa figurează în rețeta originală de tiramisu.

4. Așază ultimul strat de cremă, pudrează întreagă suprafața cu cacao din abundență și dă prăjitură la rece pentru minimum 3-4 ore înainte de servire. 

Sursa: www.retetepractice.ro

Foto: pixabay.comfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE