Ţi-e poftă de ceva dulce, dar te-ai săturat de prăjiturile clasice din comerţ? Ai ocazia să te reinventezi. Tu şi bunătatea pe care o vei prepara pentru cei dragi. Astăzi, îţi prezentăm o rețetă de Tiramisu, fără mascarpone.
Ingrediente:
6 ouă, 10 linguri de zahăr, 3 plicuri de praf de frișcă, 5 plicuri de zahăr vanilat, esență de rom, 42 pișcoturi, 700 gr. smântână grasă, 3 căni mari de cafea, îndulcită după gust și cu rom (se folosește rece), 2 plicuri de întăritor de frișcă.
Mod de preparare:
Pasul I. Se bat cu mixerul 6 albușuri cu zahărul vaniliat și un praf de sare. Se adaugă cele 6 galbenușuri, apoi praful de frișcă si întăritorul. Smântâna se pune treptat, câte o lingură. Această crema se pune la frigider.
Pasul II. Se înmoaie pișcoturile unul câte unul în cafea – dar se țin foarte puțin pentru că apoi se pot rupe și se pun în tavă până se acoperă. Se pune jumătate din cantitatea de cremă, se adaugă încă un strat de pișcoturi și apoi iar cremă. Se pudrează cu cacao sau ness. Se dă la rece și se consumă a doua zi.
Sursa: gandurisibucatareala.ro
Sanda Marin, regina gospodinelor, vrea ca în weekend să ne simțim copii răsfățați de bunici! Rețeta CIORBEI CA LA ȚARĂ!... Rețeta care a cucerit internetul! Tortul trandafir pe care îl poți face acasă, cu ingrediente puține, iar pașii sunt foa...