- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Conopida la cuptor pare o rețetă complicată, însă nu este deloc așa.
Preparatul a câștigat multă popularitate în rândul restaurantelor din România, iar gospodinele țin cont întotdeauna ca preparatele făcute în casă să aibă gustul premium pentru care românii scot atât de mulți bani din buzunar.
Ca să prepari conopidă la cuptor și să iasă perfect, trebuie să ții cont de câteva sfaturi ale experților și bineînțeles, să nu sari peste ingredientele menționate de aceștia.
Iată cum să prepari o conopidă la cuptor perfectă fără să dai greș nici măcar o dată!
Rețeta de conopidă la cuptor
Fie că îți este poftă de o conopidă la cuptor, fie că vrei să pregătești masa pentru familia și prietenii tăi, trebuie să știi că rețeta nu implică prea mult efort și nici nu este foarte complicată.
Conopida este o legumă extrem de versatilă care îți permite să o gătești și să o savurezi în diferite combinații și moduri. Atunci când este gătită la cuptor, textura ei debine moale și plină de savoare, iar acest aspect îi face până și pe cei mai pretențioși să o adore.
Iată cum o poți găti la cuptor și să te bucuri de un gust irezistibil!
Ingrediente
- o conopidă
- sare
- piper
- paprika afumată
- praf de usturoi
- busuioc uscat
- 2 linguri de ulei de măsline
- iaurt grecesc
- brânză feta sau telemea de vacă
- pentru topping: ulei de măsline, 2 căței de usturoi, mărar proaspăt, sare, piper și suc de lămâie
Citește și: Rețeta pentru cel mai bun chec cu dovleac și ciocolată. Cum să îl prepari ca la cofetărie
Mod de preparare
Primii pași sunt de a curăța, spăla și tăia conopida în buchețele pe care ulterior o să le puneți într-o tavă de cuptor.
Se prepară sosul din ulei de măsline cu amestecul de condimente format din: sare, piper, paprika afumată, praf de usturoi și busuioc uscat.
Fiecare buchețel de conopidă se unge cu sosul obținut din amestecul de ingrediente de mai sus și apoi se coace în cuptorul pe care trebuie să îl preîncălziți la temperatura de 190 de grade timp de aproximativ 40 - 50 de minute.
După ce este gata, puteți servii conopida cu iaurt grecesc și brânză feta sau temeleaua de vacă.
Este important să adăugați și toppingul final pentru un plus de savoare. Acesta este obținut prin amestecul uleiului de măsline, usturoi, suc de lămâie, sare, piper și mărar sau pătrunjel.
Poftă bună!
Iată și rețeta filmată de cosanzenele.gătesc!
Citește și: Rețeta pentru o budincă de dovleac perfectă. Ce ingredient minune îi oferă gustul autentic
De-a lungul timpului au apărut sute de rețete pentru conopida la grătar, gospodinele personalizând preparatul în funcție de preferințele lor, ale familiei sau chiar și ale prietenilor care vin în vizită,
Dacă ai un ingredient sau un aliment preferat pe care nu vrei să îl scoți din alimentația ta și care crezi că s-ar integra perfect în rețeta de mai sus, nu ezita să o faci pentru că astfel te vei bucura și mai tare de gust și de savoare.
Rețeta simplă pentru prăjitură pufoasă cu mere și nucă. Ce ingredient trebuie să folosești neapărat pentru glazură... Sarmale pufoase ca la bunica acasă. Secretul lui Nicolai Tand care le schimbă gustul complet. În ce să le fierbi...