Prăjitura pufoasă cu mere și nucă este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi din bucătăria românilor. Atât cei mici, cât și cei mari o apreciază pentru gustul său unic, unde dulceața naturală a merelor se îmbină cu aroma intensă a nucilor și nota de cacao de la glazura de deasupra.
Prăjitura este foarte ușor de preparat și de savurat, mai ales că este aerată, plină de savoare și la îndemână pentru multe gospodine.
Citește și: Rețeta pentru cel mai bun chec cu dovleac și ciocolată. Cum să îl prepari ca la cofetărie
Iată cum să o prepari chiar la tine acasă fără prea mult efort, dar cu rezultate garantate!
Reteta simplă pentru prăjitură pufoasă cu mere și nucă. Ce ingredient trebuie să folosești neapărat
Prăjiturile pufoase sunt în topul preferințelor românilor, iar atunci când în compoziția acesteia se regăsesc merele, nuca și cacao, papilele gustative sunt cucerite de la prima înghițitură.
Pentru ca prăjitura să iasă exact ca la cofetărie trebuie să ții cont de următoarele ingrediente și să nu uiți să adaugi cacao pentru glazură!
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Ingrediente
- 2 căni de făină de grâu integral. (În funcție de preferință poți folosi și combinația de 1/2 făină de secară și restul de grâu integral
- 6 mere rase
- 4 linguri de ulei
- 4 - 6 miezi de nucă tăiată în bucăți
- o mana de stafide ( opțional )
- 4 - 5 linguri generoase de gem de prune fără zahăr făcut în casă ( opțional în loc de stafide )
- o linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar
- o linguriță de scorțișoară
Pentru glazura de cacao ai nevoie de următoarele ingrediente:
- o linguriță de cacao
- 2 lingurițe de carob
- 6 linguri de apă pentru omogenizare
- Indulcitor natural
- o lingură de unt de cocos ( opțional )
- mucă de cocos - fulgi
Citește și: Rețeta pentru o budincă de dovleac perfectă. Ce ingredient minune îi oferă gustul autentic
Mod de preparare
Potrivit ivaz.ro, primul pas este de a spăla și a da prin răzătoae merele care se amestecă împreună cu gemul și bicarbonatul de sodiu. Acestea se lasă aproximativ o oră împreună și se amestecă din când în când.
După o oră se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează până când toată compoziția ia consistența unei mămăliguțe.
Ulterior se toarnî într-o tavă de copt de mărimea de 40 / 25 cm aproximativ și se ține la cuptor pentru aproximativ 30 - 40 de minute la o temperatură de 180 -190 de grade Celsius.
În tot acest timp se prepară glazura. Se amestecă într-un castron de ceramică pudrele de cacao și de carob cu apa și indulcitor și se fierb la bain - marie. Se amestecă ușor și se adaugă și untul de cocos treptat până când acesta se topește complet.
Când prăjitura s-a copt, se scoate din cuptor și se înțeapă instant cu o scobitoare. Ulterior se răstoarnă glazura fierbinte peste și se presoară fulgi de nucă de cocos sau nucă măcinată.
După ce glazura s-a răcit, prăjitura pufoasă cu mere și nucă este gata de savurat!
Poftă bună!
Citește și: Reteța de zarzavat congelat pentru iarnă. Cum să îl pregătești corect pentru sezonul rece
Proprietățile necunoscute de toată lumea pe care le are ananasul. De ce e bine să consumăm regulat acest fruct... Rețeta pentru o conopidă la cuptor de senzație. Cum să o prepari fără să dai greș...