- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Rețeta oficială de ciorbă rădăuțeană a luat naștere la Rădăuți. Preparatul este unul ușor de făcut și foarte gustos. Gospodinele obișnuiesc să își strângă toată familia la masă atunci când pun zeamă în boluri.
Pe internet se găsesc o mulțime de modalități în care poate fi pregătită ciorba rădăuțeană, însă puțini știu care este rețeta oficială. Această rețetă poate să aibă un alt gust dacă ținem cont de trucul femeii care a inventat-o.
Citește și: Rețetă de murături țărănești ca la bunica. Trucuri din bătrâni pentru cele mai gustoase murături
Iată care sunt ingredientele secrete ce nu trebuie să lipsească din bucătărie atunci când vrem să facem o ciorbă rădăuțeană perfectă. Este recomandat să urmăm pașii de mai jos dacă ne dorim să impresionăm cu o zeamă originală din Rădăuți, ca pe vremuri.
Rețeta oficială de ciorbă rădăuțeană, chiar de la femeia care a inventat-o
De curând a apărut în mediul online un videoclip prin care se prezintă secretele unei ciorbe rădăuțene perfecte, direct de la sursă. Chiar femeia care a inventat-o a mărturisit că folosește un truc ca zeama să iasă savuroasă.
Citește și: Ce este o dietă cu ciorbă. Iată tot ce trebuie să știi despre ea înainte de a o alege
Ingrediente ciorbă rădăuțeană
Așadar, pentru a pune pe masă ciorbă rădăuțeană trebuie să folosim următoarele ingrediente:
- Piept de pui, cu os;
- Legume: ardei, țelină, morcov, ceapă și pătrunjel;
- Ouă;
- Smântână;
- Făină;
- Oțet;
- Usturoi;
- Sare.
Secretul unei rețete perfecte de ciorbă rădăuțeană
Este recomandat să folosim piept de pui cu os ca supa să iasă concentrată și gustoasă. După ce se fierbe carnea cu toate legumele și este gata, aceasta trebuie scoasă. Se strecoară zeama și se pregătește rezonul (ce trebuie pus în ciorbă). Se adaugă ouăle, smântână, un pic de făină, oțelul, usturoiul și sarea.
Ciorba rădăuțeană se află pe locul 2 în topul ciorbelor de pui și pe locul 7 în lume.
Rețetă de ciorbă rădăuțeană cu ciuperci
Ciorba rădăuțeană este un preparat la care gospodinele apelează de fiecare dată cu drag. Aceasta se face într-un timp foarte scurt, iar costurile nu sunt mari. Pentru că este o rețetă la care se pot adăuga ingrediente noi, mulți preferă să folosească și ciuperci în această supă.
Ingredientele de care avem nevoie pentru o ciorbă rădăuțeană cu ciuperci:
- 1 kg ciuperci pleurotus;
- 1 kg smântână pentru gătit;
- 1 ceapă;
- 6 căței usturoi;
- 1 borcan de gogoșari în oțet;
- 3 morcovi;
- 2 țeline;
- 1 rădăcina pătrunjel;
- 1 rădăcină păstârnac;
- 2 gălbenușuri;
- sare și piper;
- Apă.
Mod de preparare ciorbă rădăuțeană cu ciuperci
Legumele se taie cuburi, mai puțin ceapa care se lasă întreagă, iar mai apoi se pun la fiert în 6 litri de apă. Între timp, ciupercile trebuie spălate și tăiate pentru a fi puse la fiert timp de 30 de minute.
Spre final se adaugă gogoșarii tăiați și usturoiul zdrobit. Ca mai apoi să amestecăm gălbenușurile de ou cu smântâna peste care se vor pune 2 sau 3 polonice de zeamă. Se amestecă bine și se toarnă în oala în care au fiert legumele. Este recomandat să mai lăsam ciorba 10 minute pe foc, potrivit libertatea.ro.
De ce nu este indicat să bei must înainte de a te urca la volan, dar și dacă ai alte probleme de sănătate...