Antena Căutare

Facebook Messenger anunță funcția de criptare a apelurilor video și de voce. Ce trebuie să afle utilizatorii

Facebook tocmai a anunțat o schimbare majoră în ceea ce privește aplicația de Messenger. Ce presupune funcția de criptare a apelurilor video și de voce?

imagine cu sigla aplicatiei facebook pe un ecran de smartphone Galerie
Utilizatorii aplicației Facebook Messenger se vor putea bucura de o nouă funcție | sursa foto: Shutterstock

Milioane de oameni din întreaga lume folosesc aplicația de messenger a celor de la Facebook. Recent, dezvoltatorii au anunțat faptul că au lansat o funcție de criptare a apelurilor video și de voce.

Prin intermediul unui comunicat oficial, utilizatorii aplicației Messenger au fost informați cu privire la schimbare majoră ce se implementează în această perioadă, dar și ce presupune această nouă funcție.

Facebook a anunțat ce presupune criptarea convorbirilor video și audio de pe Messenger

Procesul de criptare a convorbirilor video și audio de pe Messenger a început deja să fie implementat de către cei de la Facebook. În prezent este folosită criptarea de tip end-to-end, prin care sunt codificate datele transmise între doi utilizatori, în cadrul unui apel. Dezvoltatorii celebrei rețele de socializare au explicat faptul că, exact ca și în cazul aplicației WhatsApp, nimeni nu poate accesa informațiile utilizatorilor, dacă acestea au fost criptate în acest mod.

Mai mult decât atât, criptarea end-to-end se va aplica momentan doar pentru apelurile video și audio între două persoane dar, potrivit informațiilor, demersal se va extinde și la apelurile la care participă mai multe persoane.

Citește și: Cea mai nouă funcție apărută pe Facebook Messenger. Care sunt cele mai populare și utilizate emoji-uri, în România

Este important să menționăm faptul că această criptare este opțională și nu se activează în mod implicit. Pentru a putea beneficia de această schimbare majoră, utilizatorii Facebook Messenger trebuie să activeze funcția din panoul de setări. Este nevoie ca ambii apelanți să aibă aibă funcția de criptare activate dacă se dorește ca apelul de video sau voce să fie protejat.

logo-ul facebook messenger pe un ecran de smartphone

Utilizatorii aplicației Facebook Messenger pot alege să facă o criptare a apelurilor

De asemenea, Facebook a mai anunțat faptul că a început să testeze criptarea E2E (end-to-end) şi pentru Instagram Direct, funcţia internă de comunicare din Instagram. Aceasta ar urma să poată fi folosită de către utilizatorii care se urmăresc reciproc, informează cei de la news.ro.

Citește și: Alertă de fraudă! Nu deschideți link-uri primite pe Facebook cu mesajul „Seamănă cu tine”. Ce ascund acestea

Facebook pare să fie tot mai preocupat în ultima vreme să ofere utilizatorilor săi funcții cât mai diverse în ceea ce privește apelurile și conferințele. În luna iulie a acestui an, dezvoltatorii celebrei rețele de socializare au anunțat că la Messenger Rooms vor putea participa la apelurile video de grup inclusiv persoane care nu au un cont pe platforma de socializare. Acest lucru s-a întâmplat în contextul pandemiei de coronavirus. Anul 2020 i-a făcut pe mulți să folosească tot mai frecvent serviciile de apeluri video și video conferințe, iar cei de la Facebook au decis să profite din plin și să își adapteze serviciile.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Cum să ai grijă de sănătatea și imunitatea copilului în etapa de 0-12 luni a vieții
Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Cum să ai grijă de sănătatea și imunitatea copilului în etapa de 0-12 luni a vieții Sambata, 13.04.2024, 13:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x