Antena Căutare

Importanța tehnologiei la locul de muncă. Șapte lucruri pe care trebuie să le știi

În mediul de business actual, tehnologia este atât de puternic înrădăcinată în dinamica firmelor, încât ar fi mai mult decât naiv să credem că un flux de lucru golit de componența tehnologică ar putea fi unul câștigător.

În mediul de business actual, tehnologia este atât de puternic înrădăcinată în dinamica firmelor, încât ar fi mai mult decât naiv să credem că un flux de lucru golit de componența tehnologică ar putea fi unul câștigător.

Importanța tool-urilor și a device-urilor în viața unei firmei nu ține cont de numărul de angajați sau de complexitatea întregului proces de business. Utilitatea acestora este scalabilă, de aceea, vrem să vorbim astăzi despre 7 aspecte esențiale, ce subliniază importanța tehnologiei la locul de muncă, indiferent de dimensiunea companiei:

1. Tehnologia transformă modul în care se comunică

În ultimele trei decenii, tehnologia a transformat radical modul în angajații unei companii comunică între ei, prin apariția unei palete întregi de softuri, tool-uri dedicate comunicării cu circuit închis, dar și prin popularizarea telefoanelor mobile, a laptopurilor etc. Spațiul nu mai reprezintă astăzi o barieră între doi colegi de muncă, indiferent dacă aceștia comunică de la un etaj la altul al clădirii sau dintr-o emisferă în alta.

2. Tehnologia permite o organizare mult mai bună

Un flux de lucru dinamic generează nevoia implementării unor softuri pentru gestionarea în timp real a datelor de lucru. De exemplu, un program de gestiune comercială asigură fluența activităților și automatizarea, de la A la Z, a principalelor procese de lucru.

Cele mai bune programe de gestiune:

  • permit actualizări ale stocurilor în timp real;
  • pot actualiza automat datele partenerilor;
  • generează în timp real rapoarte de management;
  • se pot integra fără probleme în site-ul companiei etc

3. Tehnologizarea fluxurilor generează productivitate

În contextul unei piețe descrise de o competiție atât de înverșunată, productivitatea propriilor angajați reprezintă astăzi o miză mai importantă ca niciodată. Există acum programe de software dedicate monitorizării angajaților, ce pot furniza date în timp real, pe măsura ce un proiect se apropie de deadline.

Aceasta transparentă este deosebit de utilă pentru manageri, deoarece pot interveni în sprijinul unui coleg care înregistrează un delay, pe un anumit segment al proiectului. De asemenea, un astfel de soft le permite managerilor să realoce resursele umane de care dispun, în funcție de abilitățile și dezavantajele fiecărui angajat în parte.

4. Tehnologia permite un management al costurilor mai bun

Profitabilitatea reprezintă o miză uriașă pentru absolut orice companie de pe piață, iar faptul că există softuri ce permit optimizarea costurilor, nu poate fi decât un lucru îmbucurător pentru manageri. Prin implementarea tehnologiei în fluxul de lucru, munca manuală este înlocuită de procesele automatizate de lucru.

Astfel, angajații se pot concentra pe rezolvarea altor task-uri sau pe învățarea unor noi proceduri de lucru. Nu în ultimul rând, automatizarea anumitor procese de lucru determină o acuratețe mult mai bună, în privința rezultatelor, precum și o evidentă mult mai clară a datelor obținute.

5. Tehnologia garantează flexibilitate operațională

Softurile utilizate astăzi în procesele de lucru permit o personalizare a tool-urilor de care acestea dispun, în funcție de:

  • domeniul de activitate al companiei;
  • specificul unui anumit departament intern etc

Astfel, se generează o platformă digitală adaptată unor anumite nevoi și obiective, eliminându-se absolut orice câmp inutil, în acel domeniu de activitate. Personalizarea unui soft de lucru se realizează de către dezvoltator, în funcție de cerințele impuse de clientul respectiv.

6. Tehnologia poate securiza întregul proces de lucru

Informațiile despre clienți, piață, obiective, concurenți, furnizori - toate aceste date personale sunt vitale pentru absolut fiecare jucător de pe piață, indiferent de domeniul în care acesta operează. Pentru că digitalizarea întregului proces de gestionare a acestor date a determinat apariția unor posibile scurgeri de informații, până la apariția primelor programe de securitate cibernetică nu a mai fost decât o simplă chestiune de timp.

Astăzi, există companii de IT dedicate exclusiv dezvoltării de pachete pentru securitatea datelor corporate. O simplă căutare pe net le poate oferi antreprenorilor răspunsul potrivit pentru nevoia de protecție a datelor companiei.

7. Tehnologia și posibilitatea de a lucra remote

Iată încă un exemplu în care dezvoltarea tehnologiei a tras pe linie moartă problemă de spațiu. O mulțime de companii din diferite domenii de activitate - SEO, IT, advertising, PR, social media - oferă angajaților posibilitatea de a lucra remote, din absolut orice colt al lumii.

Cu ajutorul unui laptop, a unui smartphone și a unei conexiuni decente la o rețea Wi-Fi, cei care lucrează remote își permit luxul de a livra task-uri de acasă, dintr-o cafenea, de la mare sau de la munte. Întâlnirile au loc pe Skype, comunicarea se desfășoară fără probleme pe mail sau la telefon, iar conceptul de “birou” își pierde astfel din semnificația originală.

În ultimii 30 de ani, tehnologia a făcut progrese uimitoare, în privința fluxului de lucru al unei companii, iar lucrurile par a nu se opri aici. Cu o mulțime de tool-uri și device-uri care se dezvoltă în timp real, viitorul este mai mult decât promițător pentru companii și angajați.

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 de ani din România, abuzează de rețelele sociale!... Vrei sa investesti in servicii de optimizare SEO? Iata cum poti masura rezultatele!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x