Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Chefi la Cutite

Era transformării digitale. Cum reușesc companiile să își adapteze modelul de business la noile soluții tehnologice

Așa cum tehnologia ne ajută pe fiecare dintre noi să ne ușurăm activitățile de zi cu zi, la fel și companiile sunt puse în fața nevoii de schimbare și de adaptare la schimbările care au loc în domeniul tehnologiei. Transformarea modelului de business de la bază și implementarea soluțiilor tehnologice este ceea ce numim transformare digitală.

Așa cum tehnologia ne ajută pe fiecare dintre noi să ne ușurăm activitățile de zi cu zi, la fel și companiile sunt puse în fața nevoii de schimbare și de adaptare la schimbările care au loc în domeniul tehnologiei. Transformarea modelului de business de la bază și implementarea soluțiilor tehnologice este ceea ce numim transformare digitală.

Însă chiar și atunci când o companie știe că trebuie să schimbe ceva, provocarea apare atunci când managerii trebuie să își dea seama de unde ar trebui să înceapă. Conform unui studiu efectuat de cei de la PricewaterhouseCoopers publicat în Forbes, aproximativ 75% din companii vor eșua în procesul de transformare digitală, unul din motive fiind faptul că nu înțeleg tot ce presupune acest proces.

Chiar dacă la prima vedere procesul de transformare digitală pare dificil de realizat, există câteva pași simpli pe care îi poți urma:

Regândește cultura organizațională

În primul rând, o companie care vrea să folosească în mod eficient soluții tehnologice, trebuie să înceapă cu educarea și informarea angajaților despre modul în care vor fi folosite aceste soluții. Aceștia trebuie să înțeleagă beneficiile pe care le aduce tehnologia, dar și cum le va schimba modul în care își vor desfășura activitățile.

Oferă training pentru orice instrument nou sau aplicație pe care vei începe să le folosești, astfel încât angajații să se familiarizeze mai ușor cu această schimbare.

Regândește strategia de business

Evaluează fiecare proces și identifică toate oportunitățile pe care le vei avea odată ce vei implementa noile soluții tehnologice. Acest pas este esențial ca să înțelegi ce potențial are fiecare program, instrument sau aplicație pe care le vei folosi și te va ajuta să înțelegi ce impact vor avea aceste schimbări pe termen lung.

Ca să ai siguranța că înțelegi întregul proces așa cum trebuie, poți apela la serviciile unui consultant de business sau consultant în domeniul IT&tech.

Integrează noile soluții tehnologice

Există numeroase aplicații și programe care te pot ajuta să simplifici toate procesele care au loc în companie. Poți începe cu stocarea tuturor documentelor online într-un cloud, unde vor avea acces toți angajații. Apoi poți opta pentru o aplicație care să ușureze fluxul de lucru, așa cum este Trello, pentru crearea și urmărirea fiecărei etape dintr-un proiect.

Alte soluții eficiente sunt aplicațiile pentru efectuarea plăților și evidența contabilității sau un tool pentru screen scraping, o soluție perfectă pentru automatizarea procesului de lucru. Avantajul acestuia este reducerea timpului de lucru pe activități repetitive, așa că va duce într-un final la creșterea productivității la nivelul întregii companii.

Odată ce ai reușit să integrezi noile soluții tehnologice, e necesar să analizezi și să evaluezi în mod constant rezultatele și impactul pe care îl au asupra procesului de lucru.

Poate părea dificil să ții pasul cu toate noutățile din domeniul tehnologiei, însă dacă vei implementa aceste soluții, vei reuși să îți transformi complet businessul. De la productivitatea angajaților și până la securitatea informațiilor, compania ta nu va reuși să se dezvolte dacă nu te adaptezi la era transformării digitale.

Sursă foto: Shutterstock

Recomandari