Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Hotmail se relanseaza, in batalia cu Google si Yahoo

In ultimii 10 ani Yahoo si Google au acaparat o mare parte din piata mesageriei online gratuite. Iata insa ca americanii de la Microsoft vor sa readuca acum in prim plan Hotmailul, in special pentru tarile in care cota este foarte scazuta. Vor reusi oare?

Microsoft a cumparat serviciul Hotmail in anul 1998, insa de-atunci acesta a intrat in declin, la numarul de utilizatori. sau la tipurile de servicii oferite Totusi, in prezent, serviciul de mesagerie Hotmail numara aproximativ 360 de milioane de useri, mai mult decat Google si Yahoo.

Potrivit companiei americane, schimbarile vor deveni vizibile din luna iulie, sau cel tarziu august 2010. Practic, noul Hotmail va trimite e-mailurile receptionate in categorii speciale, grupate in functie de interesul userului. Mai mult, userul va putea previzualiza fotografiile sau inregistrarile video primite, fara a deschide mesajul.

Deasemenea, pasii prin care un user va putea trimit poze sau alte tipuri de atasamante vor deveni extrem de usori si cat mai putini. In fine, o alta modernizare va fi reprezentata de o functie de sincronizare perfecta intre functiile de baza ale Hotmail si telefoanele mobile.

Motorul de cautare al Microsoft, Bing, va fi integrat in noua platforma Hotmail, iar functiile de securitate vor fi cele mai moderne pentru perioada actuala, se mandresc cei de la Microsoft.

In SUA, in aprilie 2010, Hotmail avea 47 de milioane de utilizatori, fata de 95 de milioane pentru Yahoo si 43 pentru Google.