Live acumFilm: Minus 25 de grade
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

iPhone pierde teren pe piata din Europa

Lansarea modelului iPhone 4S a ajutat Apple sa-si creasca cota de piata in SUA si Marea Britanie, insa in restul Europei grupul american pierde teren, arata datele unui studiu realizat de firma de cercetare de piata Kantar Worldpanel ComTech,transmite Reuters.

"In Marea Britanie, SUA si Australia, noul iPhone 4S continua sa se vanda foarte bine in perioada de dinainte de Craciun. Cu toate acestea trendul nu este unul universal", a declarat directorul Kantar Worldpanel ComTech, Dominic Sunnebo.

Potrivit firmei de cercetare de piata, la finele lunii noiembrie Apple controla 36% din piata din SUA, in crestere fata de 25% la finele lunii noiembrie 2010, in timp ce in Marea Britanie cota de piata a grupului american a crescut la 31 de la 21%. In schimb, in Franta cota de piata a Apple a scazut la 20 de la 29%, iar in Germania a scazut la 22 de la 27%, scaderi similare fiind inregistrate in Italia si Spania.

"Piata franceza da semne de sensibilitate la pret", a declarat Dominic Sunnebo.

In prezent, platforma Android, dezvoltata de Google, controleaza intre 46 si 61% din toate pietele europene. Producatori de telefoane mobile precum Samsung Electronics, Sony Ericsson, LG Ericsson si Motorola Mobility utilizeaza platforma Android.

"In Germania, Android a controlat 61% din vanzarile de smartphone in ultimele 12 saptamani in timp ce modelul Samsung Galaxy S II a fost cel mai bine vandut telefon mobil", a declarat Dominic Sunnebo.

Citeste si Financiarul!

Recomandari