Japonia: Vezi cum arata primul caine robot!

Noul Robo-Caine este destinat sa faca viata mai usoara persoanelor nevazatoare. Robotul a fost creat de catre compania japoneza NSK impreuna cu Universitatea de Electro-Comunicatii si foloseste imagini Microsoft Kinect si senzori de distanta, pentru a crea o vizualizare 3D a obstacolelor care se afla in cale.

Un clip video a aratat un caine robotizat cum indruma un om de stiinta orb sa urce si sa coboare scarile, iar totul se desfasura putin mai lent decat in cazul unui om normal.

Pe suprafetele plane, robotul poate capata o viteza ceva mai mare, datorita rotilor sale, iar pe suprafete denivelate, masinaria se deplaseaza cu ajutorul picioarelor. Prin intermediul senzorilor din "labute", Robo-Cainele poate evita obstacolele.

Cainele poate fi controlat prin pre-programarea software-ului. Robotul raspunde instructiunilor prin intermediul unei voci sintetice feminine. Versiunile viitoare ale Robo-Cainelui vor include si comenzi vocale si GPS, pentru directii mai corecte.

Sursa / Foto: Daily Mail
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri