Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Antitalent

Jocurile piratate va pot virusa calculatorul!

Da, poate ca pentru unii din voi nu e o noutate. Insa, fenomenul jocurilor piratate este in crestere. Utilizatorii, fie nu sunt constienti, fie ignora pur si simplu faptul ca in orice clipa isi pot virusa calculatorul din propria vina.

Cine, daca nu adolescentii sunt cei mai predispusi la a downloada jocuri piratate? La urma urmei, nu e ca si cum majoritatea ar avea un salariu din care sa isi plateasca jocurile video, iar in acest timp de criza acuta, parintii nu vor da in niciun caz banii pe asa ceva. Insa, e bine sa stiti ca va expuneti calulatorul personal la un mare risc.

Un caz foarte cunoscut, si destul de recent este cel al jocului "Silent Hunter 5". Optiunea pentru versiunea piratata a jocului „Silent Hunter 5" expune jucatorii la riscuri de securitate.Pentru protejarea de la piratare a celei de-a cincea parti a jocului Silent Hunter, producatorii de la Ubisoft au implementat un nou sistem de securitate, fapt ce a declansat nemultumirea comunitatii jucatorilor si a dat startul cursei pentru piratare in randul hacker-ilor.

Aproape concomitent, gamer-ii au luat cu asalt Internetul pentru a obtine o versiune "sparta" a jocului, asa cum reiese si din statisticile cautarilor on-line, unde criteriul care contine "numele jocului + cracked" ocupa o pozitie superioara.

Agentii backdoor sunt brese clasice care expun sistemele infectate, astfel incat acestea sa poata fi accesate de la distanta. Rootkit-urile incearca sa ascunda procese, fisiere, date din registrii si conexiuni de retea, fiind folosite in general in scopuri distructive pentru camuflarea virusilor, a viermilor, a breselor si a elementelor spyware.

In cazul de fata, pentru un „cocktail" complet malware, impreuna cu rootkit-ul si cu agentul backdoor, sunt livrati ca bonus si doi troieni, explica expertii BitDefender.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: ve3dmedia.ign.com