O nouă generație de telefoane, noi trenduri în 2020

Telefoanele au evoluat rapid în ultimii ani. Am trecut de la cărămizi care știau doar să dea apeluri, la bijuterii de câțiva milimetri, care rivalizează cu laptopurile ca performanțe. Ba chiar au evoluat atât de mult, încât ne întrebăm acum dacă mai e loc de inovații.

O nouă generație de telefoane, noi trenduri în 2020

Însă, pentru cei care se pregăteau să-și cumpere telefoane în rate în perioada următoare, s-ar putea să apară surprize noi în meniul cu specificații.

Telefonul pliabil

Cu siguranță cel mai spectaculos aspect al următoarei generații de telefoane este ecranul pliabil. Și pare să fie un trend pe care mai mulți producători l-au îmbrățișat. De luat în calcul sunt Samsung Galaxy Z Flip 2 și Galaxy Fold 2, care vor veni și cum îmbunătățiri în interior: 5G, procesor Snapdragon 865 și camere mai bune. Un alt jucător interesant în categorie este Xiamoi, care împrumută componente de la Samsung pentru a pune pe piață primul model de serie, după runda de prototipuri pliabile.

5G

Pare destul de clar că viitorul telefoniei este 5G. Deja au apărut destule modele, chiar și pe piața din România, care oferă această tehnologie nouă. Dar sunt toate semnele că, în 2-3 ani, toți producătorii vor avea cel puțin un model capabil să transfere date la viteză 5G. Marea așteptare în categorie este chiar cel mai mare de piață, Apple. Au circulat multe zvonuri în privința asta, dar cu siguranță toate modelele de iPhone 12 vor veni cu antene şi modem 5G. Bineînțeles, s-ar putea să existe și excepții în țările care nu plănuiesc să investească încă în această infrastructură.

AI

Inteligența artificială este deja prezentă în multe dispozitive. Alexa, Siri, Cortana și Google Assistant sunt nume pe care le-ai întâlnit în articole și conversații sau chiar în propriul telefon. Pe lângă aceste forme de inteligență artificială, noile telefoane și aplicații folosesc recunoașterea vocală pentru a încuraja utilizarea fără mâini. E adevărat că evoluțiile în acest domeniu sunt alimentate de dorințele marilor branduri de a colecta informații amănunțite despre noi, pentru a ne ținti cu materiale publicitare cât mai personalizate. Dar trebuie să recunoaștem că sunt și beneficii persoanle în a avea un asistent personal în buzunar.

Securitate sporită

Măsurile de siguranță sunt la modă și în domeniul tehnologic. Odată cu dezvoltarea plăților mobile și a a aplicațiilor financiare, nevoia de securitate a devenit și mai importantă. Este o necesitate exprimată și de clienți, dar recunoscută și branduri, care investesc tot mai mult în securtiatea aplicațiilor. Iar producătorii de telefoane dublează măsurile cu inovații din zona biometrică: recunoaștere vocală, facială, semnătură electronică și parolă prin amprentă.

Se anunță vremuri interesante pe piața telefoanelor mobile și abia așteptăm să vedem la treabă toate funcțiile anunțate. Dacă îți surâde tehnologia de ultimă oră, te poți baza și pe un instrument financiar modern, cum este CardAvantaj. Astfel, vei putea să împarți prețul telefonului în rate și să-l cumperi imediat după lansare.

Ultimele știri