Antena Căutare

(P) Alege cele mai bune componente pentru laptopul tău

Un laptop este un veritabil puzzle realizat de constructori. Aceștia din urmă iau de aici și de acolo diferite componente, le asamblează și produc într-un final o mașină evolutivă.

(P) Alege cele mai bune componente pentru laptopul tău
Un laptop este un veritabil puzzle realizat de constructori

Dacă vrei să faci un upgrade la un laptop pe care îl ai deja, atunci trebuie să știi că ai nevoie de componente laptop de cea mai bună calitate, astfel încât soluția obținută să fie cât mai performantă și, cel mai important, să corespundă nevoilor și cerințelor tale. Alege componente compatibile și care, împreună, te ajută să faci absolut toate lucrurile dorite, rapid, eficient și ușor.

Procesorul

Procesorul este creierul unui calculator/laptop. Este cel care gândește și construiește toate datele. La un procesor cele mai importante elemente sunt: viteza, frecvența acestuia care se măsoară în GHz. Cu cât frecvența este mai mare, cu atât mai bine deoarece datele sunt gândite și pulsate mai rapid. În ziua de azi, un procesor are până la 4 GHz.

Bateria

În privința unei baterii, cele mai importante elemente sunt voltajul și capacitatea totală măsurată în mAh. Numărul de celule este anex și nu definește durata de viață a bateriei. Capacitatea bateriei, exprimată în Watt se calculează multiplicând voltajul cu numărul de amperi/oră. Alege o baterie cu o capacitate ridicată (minim 20000 mAh), cu un design robust.

Memoria RAM

Memoria RAM a laptopului (Random Acces Memory) sau memoria vie cum mai este cunoscută este o unitate de stocare de tip static între hard disk și procesor. Deține avantajul de a stoca și de a putea retransmite informații înregistrate în manieră aleatorie. Atunci când vine vorba de alegerea memoriei RAM două întrebări se impun: ce cantitate și ce rapiditate? Trebuie să te asiguri că laptopul tău are minim 2GB RAM. Rapiditatea este conferită de mai multe elemente, rareori comunicată de constructori.

Vei găsi la OnLaptop diferite memorii de laptop de la 2GB până la 16 GB.

Placa video

Placa video a laptopului se va alege în funcție de nevoile fiecăruia. Toate procesoarele Intel de ultimă generație vin cu plăci video integrate care se descurcă mai mult decât onorabil în privința sarcinilor de zi cu zi. Pe acest tip de placă poți viziona fără probleme filmele și serialele tale favorite, să navighezi pe Internet fără probleme. Însă, dacă nu ai intenția să folosești laptopul pentru gaming, pentru editare video sau pentru grafică, atunci nu trebuie să achiziționezi un laptop cu placă video integrată.

Stocarea, HDD sau SSD

Un laptop are nevoie de stocarea permanentă a datelor precum sistemul de operare Windows, jocuri sau programe pe care le poate încărca de fiecare dată când este pornit. Datele sunt stocate pe componentele laptopului denumite unități SSD și unități HDD.

SSD-urile sunt cele care au preluat funcția de dispozitiv de stocare primar în cazul majorității calculatoarelor și laptopurilor deoarece sunt mai receptive și mai rapide. Însă, HDD-urile sunt încă o componentă esențială pentru orice computer sau laptop deoarece oferă un raport calitate/preț excelent. Dacă ai nevoie de un spațiu mai mare pentru a stoca filme, poze sau muzică, atunci un HDD este cea mai bună alegere.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x