Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Patru dispozitive care îți pot face viața mai ușoară la locul de muncă

Ultimii ani au fost prolifici în ceea ce privește numărul de noi dispozitive apărute pe piață. Tehnologia se dezvoltă într-un ritm tot mai accelerat, cu un impact profund asupra vieții noastre de zi cu zi, iar asta înseamnă că și noi trebuie să ne adaptăm la noua paradigmă în care trăim.

pexels.com

Ultimii ani au fost prolifici în ceea ce privește numărul de noi dispozitive apărute pe piață. Tehnologia se dezvoltă într-un ritm tot mai accelerat, cu un impact profund asupra vieții noastre de zi cu zi, iar asta înseamnă că și noi trebuie să ne adaptăm la noua paradigmă în care trăim. Familiaritatea cu tehnologia și dispozitivele care apar în mod constant pe piață pot oferi unui angajat numeroase avantaje în viața sa profesională.

Fie că e vorba de vehicule, dispozitive sau chiar jucării, unele gadgeturi pot fi transformate în unelte foarte utile la locul de muncă. Totul e să știi să le folosești în mod eficient și în deplină siguranță. Iată ce dispozitive poți folosi pentru a-ți ușura activitatea profesională:

1. Hoverboard-ul

Hoverboard-ul se numără printre cele mai populare vehicule electrice de agrement, fiind rapid, sigur și ușor de folosit pentru persoane din toate categoriile de vârstă. Este aproape omniprezent în parcurile și mall-urile din România, iar acest trend nu pare să plece nicăieri.

Însă hoverboard-ul nu este doar o jucărie, acesta putând fi folosit cu succes și în viața ta profesională. Un hoverboard performant poate parcurge peste 30 de kilometri cu o singură încărcare, lucru ce îl face un vehicul foarte util pentru cei care lucrează în depozite, mall-uri sau chiar stațiuni turistice. Dacă ai un job care te forțează să mergi mult pe jos, hoverboard-ul te va ajuta să te miști mai repede și să-ți conservi energia, reducând nivelul tău de efort.

2. Biroul electric

Poate fi greu de crezut că, după sute de ani de perfecționare, biroul, o piesă de mobilier atât de comună, mai poate fi îmbunătățit. Însă exact asta își propun să facă noile modele de birouri electrice apărute pe piață, ce permit utilizatorilor să alterneze între a sta jos sau a sta în picioare atunci când lucrează, ajustând înălțimea acestora.

Conform Independent, birourile electrice cu înălțime ajustabilă îmbunătățesc productivitatea angajaților, reducând nivelul de oboseală al acestora. Mai mult decât atât, ele pot avea un efect benefic asupra sănătății celor care le folosesc, reducând nivelul de stres, anxietatea, dar și riscul apariției diabetului.

3. Monitoarele care economisesc spațiu

Una dintre cele mai comune probleme la locul de muncă este lipsa de spațiu, în special în spațiile de birou unde organizarea deficitară poate avea efecte negative asupra productivității. Noile generații de monitoare, create special pentru economisirea spațiului, pot fi o soluție elegantă la această problemă, eliberând până la 40% din spațiul ocupat de un monitor obișnuit pe birou.

Datorită mecanismului lor de prindere, acestea pot fi montate la marginea biroului, iar cablul lor de alimentare este bine fixat și ascuns vederii, astfel încât să nu te încurce atunci când lucrezi.

4. Căștile care anulează zgomotul

Nivelul tău de concentrare poate fi serios afectat de zgomotul din jur, iar asta poate să-ți afecteze performanța, distrăgându-ți atenția de la sarcinile tale. Tocmai de aceea, o pereche de căști care anulează zgomotul este exact soluția de care ai nevoie când lucrezi într-un mediu mai gălăgios.

Eliminând zgomotele, te vei putea concentra mai bine și vei lucra mai eficient. Mai mult, vor dispărea toate sunetele care îți distrag atenția, reducând astfel și riscul comiterii de erori ce îți pot afecta performanța atunci când lucrezi.