Antena Căutare

Primul droid Sony Ericsson: Xperia X10

Au lucrat ceva la Xperia X10 cei de la Sony Ericsson, pentru a nu dezamagi piata care astepta primul lor terminal cu sistem de operare Android, dar stiu ca au scos un produs bun. X10 este ceea ce trebuie sa fie un mobil al anului 2010.



In primul rand, impresia de durabilitate: nu va trece neobservat si nici nu va fi usor dat uitarii intr-o lunga serie de telefoane cu sistem de operare Android.

Dimensiunile sale - 119x63x13 mm - si ecranul de 4 inci, rezistent la zgarieturi, materialul solid si de calitate din care este facuta carcasa, procesorul puternic, calitatea audio buna si camera foto de 8 MP fac din Xperia X10 un telefon de dorit.

Atentie insa: chiar daca a fost dotat din start cu Android v2.1, ceea ce este meritoriu, caci noua varianta chiar "zbarnaie", X10 nu ruleaza Flash, ceea ce este un mare neajuns.

Testerul pe care l-am primit spre analiza avea carcasa alba, iar la dimensiunile generoase ale lui X10, culoarea chiar iesea in evidenta, ceea ce i-a facut pe multi sa comenteze: "Oooo, dr nu-i cam mare?".

Asta mi-a reamintit de obsesia pentru negru a rotofeilor. Nu degeaba. Albul chiar "mareste". La 4 inci ecranul, o carcasa alba il facea pe X10 sa para mai mare chiar decat era in realitate. Cu toate astea, mie mi s-a parut OK si deloc deranjant la manipulare.

Ecranul tactil cu tehnologie capacitiva TFT cu 65.000 de culori are o rezolutie de 480x854 pixeli, senzor accelerometru pentru autorotirea imaginii si senzor de proximitate.

Si cei de la SE au optat pentru jack audio de 3,5 mm, pentru a-i da posibilitatea utilizatorului sa foloseasca si alt tip de casti decat cele din pachetul de livrare. Partea forte a lui X10 o constituie procesorul Qualcomm QSD8250 Snapdragon de 1 GHz, precum si memoria interna de 1 GB, dar si slotul pentru card microSD de pana la 16 GB (la pachet, X10 venind cu un card de 8 GB, arhisuficient pentru stocare de continut).

Un al doilea punct forte este, dupa cum spuneam, camera foto de 8 MP, care realizeaza imagini la o rezolutie de 3264x2448 pixeli, are autofocus, flash LED, touch focus, stabilizator de imagine, detectare a fetei si a zambetului. Inregistrarea video este WVGA, la 30 fps. Acumulatorul din dotarea Xperiei X10 este unul Li-Po de 1.500 mAh (BST-41) si s-a comportat destul de bine in conditii de utilizare peste medie (doua zile jumatate).

Nu am remarcat o incingere excesiva a terminalului in timpul utilizarii intense a internetului sau a incarcarii acumulatorului, ceea ce este iarasi o bila alba pentru cei de la SE, care le pot da lectii la acest capitol concurentilor.

Nu exista o camera secundara pentru apeluri video si nici player DivX si Xvid, asa cum intalnim, de exemplu, la Samsung Galaxy Spica. Nici radio FM nu exista la Xperia X10, asa cum exista, de exemplu, la HTC Legend sau HTC Desire.

Una peste alta, o data cu Xperia X10, consider ca Sony Ericsson a facut un pas mare atat pentru sine, cat si pentru clientela. Mai are de lucrat la un Flash, la un radio FM, la un DivX sau Xvid, la o camera pentru apeluri video, la o interfata mai atractiva si apropiata de "agatatorul" Sense, de la HTC, dar e pe drumul cel bun.

Cu Timescape poti afisa in ordine cronologica toate evenimentele - apeluri, mesaje, update-uri de pe Facebook sau Twitter -, cu Mediascape poti organiza cronologic evenimentele multimedia - melodii ascultate, imagini vizualizate. Sunt utile, ajuta in organizarea "locului de munca", dar nu pot spune ca sunt spectaculoase, deci mai e loc de mai bine.

jurnalul.ro Sony a adus in Romania NEX-5 si NEX-3, cele mai mici si usoare camere digitale... Ceas Ferrari. Pret: 300.000 euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x