Raiul oricărui utilizator de smartphone! Primul telefon din istorie ce nu rămâne fără spaţiu de stocare, o concurenţă serioasă pentru giganţii globali ai industriei

 

O nouă marcă de smartphone-uri, numită Robin, a fost lansată de un start-up din San Francisco şi concurează acum cu giganţii globali din Top 500 al companiilor, precum Apple şi Samsung ce au miliarde de dolari în bănci, cote de piaţă imense şi branduri ultra-cunoscute

Mike Chan şi Tom Moss au lucrat anterior împreună la Google. Au fondat Nextbit fiindcă erau de părere că oamenii nu ar trebui să rămână fără spaţiu de stocare pe smartphone-urile lor. Şi-au propus iniţial să facă software pentru telefoanele inteligente pe baza de android care îşi lasă utilizatorii să îşi stocheze informaţiile personale în cloud. În cele din urmă, Chan şi Moss au decis să creeze şi dispozitivul hardware. După ce au testat apele cu o campanie de finanţare pe Kickstarter - Robin - ”primul telefon care nu rămâne fără spaţiu din istorie”, după cum este descris produsul în campania de lansare, a intrat pe piaţă anul acesta.

Concurenţă este serioasă. Doar trimestrul trecut, Apple a vândut mai multe de 40 de milioane de iPhone-uri. Fondatorii spun însă că nu sunt îngrijoraţi: ”Construim un smartphone, dar clientul nostru ţintă este diferit de al celorlalţi”, a declarat Chan la petrecerea de lansare jurnaliştilor de la Fortune. Nextbit are ambiţii mai mari, prin care să ajungă şi la consumatorii mainstream, dar spune că nu se grăbeşte să facă acest lucru.

Un smartphone Robin de 299 de dolari este disponibil pe website-ul companiei, pe Amazon şi în trei magazine din San Francisco.

sursă: businessmagazin.ro

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe