Tinerii socializeaza online zi de zi

 
+5 click pentru
galerie

"Se impune si educatia copiilor pentru o utilizare responsabila a Internetului si protectia lor impotriva situatiilor de risc", spune Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv "Salvati Copiii" Romania.

Cat priveste frecventa utilizarii Internetului, 70% din adolescenti, 54% din copii si 55% din parinti afirma ca il acceseaza zilnic, insa, in ciuda ratei ridicate de folosire, 92% din parinti afirma ca nu stiu cui sa raporteze un continut online ilegal sau daunator copilului.

Cercetarea, initiata de "Salvati Copiii" si realizata in parteneriat cu Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti, s-a desfasurat in perioada septembrie-decembrie 2009 pe un esantion de 723 de copii, 400 de adolescenti, 234 de parinti si 316 cadre didactice din sapte judete.

La nivelul UE, in primul semestru al anului trecut, 50% din adolescenti au postat date personale pe Internet, 40% au vazut materiale pornografice la care au acces doar adultii, 20% au fost victime ale hartuirii pe internet sau au primit comentarii cu conotatii sexuale, iar 9% au acceptat sa se intalneasca cu persoane necunoscute (majoritatea tineri), cu care au intrat in legatura pe Internet.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: psychcentral.comfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI