Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Top 5 roboti pentru barbati lenesi

Vasele s-au adunat in chiuveta, esti prea obosit pentru a face de mancare sau chiar pentru a lua o bere din frigider? Nu-i niciun bai! Robotii japonezi te ajuta in orice situatie. Vor avea grija sa ai tot timpul ceva bun de papa, iti vor aduce bautura la nas si chiar te vor trezi de dimineata pentru a nu intarzia la job. Iata cinci roboti pe care orice barbat lenes si i-ar cumpara pe loc.

1. Robotul ApriAttenda (foto sus).

Toshiba a fost compania care a creat acest robot, inalt de un metru. El poate deschide usi, poate duce o tava plina cu bautură, iar fiecare dintre cele sase degete ale sale sunt echipate cu camere video.

2. Robotul El E.
Un robot creat de Georgia Institute of Technology care poate fi instruit cu ajutorul unei lumini de laser sa-ti aduca diverse obiecte de care tu ai nevoie.

2010/05/14//44118-el-e-robot.jpg

3. Robotul Twendy-One.
Ai probleme cu trezitul de dimineata? Cercetatorii japonezi au creat un robot care te va ajuta cu proxima ocazie in care iti vine sa dai cu ceasul de pereti. In plus, el iti va pune si micul dejun pe masa. Twendy are destul putere pentru a ridica o persoana in picioare si poate manipula obiecte delicate, cum ar fi un pai de baut.

2010/05/14//44125-twendy-one-robot.jpg

4. Robotul pentru bucatarie.
Profesorii de la Universitatea din Tokyo au lucrat intens la un robot care poate sa te ajute la diverse treburi prin casa. Acesta poate turna o ceasca de ceai si apoi o poate spala impecabil.

5. Motoman Robot.
Ai chef sa-ti fie servit micul dejun la pat? Ei bine, iata un robotel care e in stare sa gateasca o clatita japoneza. Construit de inginerii de la Yaskawa Electric, miscarile acestui robot sunt la fel de flexibile ca cele umane. De asemenea, el se pricepe si la asamblarea unor pachete de pana la 20 kg, dar si la alte treburi gospodaresti.

2010/05/14//44130-motoman.jpg

sursa: bravonet.ro

foto: tehnovelgy.com, gigaw.net, computerweekly.com

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro