Antena Căutare

A început sezonul ciocolatei calde! Cum să prepari cea mai delicioasă băutură de iarnă

Ciocolata caldă este băutura perfectă pentru o vreme rece.

A început sezonul ciocolatei calde! Cum să prepari cea mai delicioasă băutură de iarnă
Ciocolată caldă | retetepractice.ro

Oamenii de știință susțin că un consum de două căni de ciocolată pe zi duce la îmbunătăţirea fluxului sangvin la nivelul creierului, precum şi la rezultate mai bune în cadrul testelor de memorie.

Ciocolata conţine mai multe minerale, vitamine şi compuşi biochimici, în timp ce, pudra de cacao conţine grăsime vegetală, care este o sursă naturală de energie.

Ciocolata a fost consumată aproape exclusiv ca o băutură în cea mai mare parte a istoriei sale de 4000 de ani, începând din America Centrală şi în zonele joase ale Mexicului. Ciocolata caldă a fost, de asemenea, un lux, în general, la îndemână numai elitelor bogate şi scriitorilor.

Cum să prepari acasă o ciocolată caldă delicioasă:

Ingrediente: lapte şi ciocolată.

Pe lângă acestea mai poţi avea pudră de cacao, zahăr sau alt îndulcitor, scorţişoară şi alte arome, precum: vanilie, rom, ardei iute, nucşoară etc. Apoi se pune laptele şi zahărul la fiert şi așează ciocolata cu restul ingredientelor imediat ce laptele începe să fiarbă, amestecând continuu cu până când se formează o spumă groasă la suprafaţă.

Dacă nu consumi lapte, foloseşte apă, iar la final adaugă frişcă ori o linguriţă de smântână, pentru a face ciocolata caldă mai groasă şi mai savuroasă.

Foloseşte ciocolată neagră (50-70% cacao), nu pudră de cacao.

Dacă foloseşti ciocolată cu lapte, s-ar putea să obţii o băutură mult prea dulce.

Ciocolata neagră, în shimb, o poţi adapta gustului tău adăugând mai mult lapte sau zahăr pentru a o face mai dulce.

Dacă foloseşti pudră de cacao, ciocolata caldă va fi subţire şi cu textură nisipoasă.

Daca topeşti ciocolata la bain marie, pune aragazul la foc mic pentru a evita formarea de cocoloaşe şi amestecă bine cu un tel sau cu o lingură de lemn atunci când ciocolata începe să se topească.

SFAT: Bea ciocolată caldă când eşti la muncă!

Citeşte şi: Conserve pentru iarnă: Dulceață de ardei iuți sau Sos iuțel

Citeşte şi: Iarna se instalează de săptămâna viitoare. Masa de aer rece pătrunde definitiv în România și va aduce ger până în decembrie

Citeşte şi: Fie iarna cât de rece, ciocolata o întrece! Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți arată cum să prepari cea ma bună CIOCOLATĂ CALDĂ!

Sursa: editiadedimineata.ro, adevarul.ro, Click!, ecuisine.ro

Ce este un stop cardio-respirator și cum îl recunoști... Mare bucurie! Vitamina B17 de la Medicinas - disponibilă de azi in cel mai mare lant de farmacii din Romania....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x