Cine ar spune NU ciocolatei? Până şi pentru Napoleon era un element esenţial în fiecare campanie militară, în timp ce Maria Antoaneta prefera ciocolata caldă pe care o considera un afrodisiac perfect. Şi nu greşea deloc.
Există şi o explicaţie ştiiţifică pentru asta: ciocolata conţine teobromină, un alcaloid cu efect excitant asupa sistemului nervos. Dar să lăsăm datele deoparte şi să trecem la un tur prin Muzeul Ciocolatei.
Ştiaţi că o doză de 10 kg de ciocolată poate fi letală? Fix aşa este aşa că am decis să lăsăm fântana de ciocolată deoparte. Nu ne-am face, însă, prea multe griji pentru că media pe cap de locuitor în România este de doar 2,2 kilograme, în timp ce media europeană este de 10 kilograme. Între timp am ajuns la maşina de temperare. Mda, puţină chiar nu ar strica.
Ciocolata roz este al patrulea tip de ciocolată. Ce mai recent tip inventat de maeştri ciocolatieri elveţieni. Este realizat din boabe de cacao din culoare rubinie şi culoarea pe care o vezi este obţinută prin fermentarea boabelor respective. Iar gustul este unul fructat, dulce-acrişor.