Antena Căutare

Care e greutatea ta ideală în funcție de vârstă și înălțimea pe care le ai

Greutatea ideală se poate stabili în funcție de înălțimea și vârsta fiecăruia, dar scăderea în greutate depinde strict de dietă și exercițiile fizice.

Care e greutatea ta ideală în funcție de vârstă și înălțimea pe care le ai

profimedia

Dacă ți-ai depășit greutatea ideală cu prea multe kilograme, riști să suferi de alte boli grave precum diabet, probleme cardiovasculare și probleme cu tensiunea. Pentru a decide greutatea ideală, specialiștii folosesc indicele de greutate al corpului (Body mass index – BMI).

Acest indice stabilește greutatea propice a unei persoane în funcție de înălțimea acesteia. Dacă acest indice este mai mic de 18,5 atunci persoana respectivă are o greutate mai mică decât cea normal. În cazul în care indicele are o valoare înte 18,5 și 24,9, atunci peroana are greutatea ideală.

Un indice cu valoare cuprinsă între 25 și 29.9 arată că s-a depășit numărul de kilograme normal pentru vârsta și înălțimea acelei persoane. De asemenea, un indice mai mare de 30 înseamnă că persoana a ajuns la obezitate.

Pentru a calcula acest index, te poți folosi de un calculator BMI pe care îl găsești online. În acest calculator trebuie să introduci înălțimea, greutatea și vârsta, iar calculatorul îți va spune automat dacă valoare obținută este una normală sau nu.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că un asemenea calculator nu include măsurătorile taliei, proporția de mușchi și cea de grăsime din corp.

Efectele miraculoase ale consumului de ceapă roșie... Ce spun ochii despre starea ta de sănătate...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x