Omorâm porcii de la noi și importăm carne infestată din Ungaria! Descoperirea făcută în magazinele românești

 

Tone de carne adusă ilegal din Ungaria, dintr-o zonă cu pestă porcină africană, au ajuns în depozitele şi în magazinele din România. Descoperirea făcută nu de autorităţi, ci de un consumator, arată încă o dată că nu ştim ce mâncăm, iar responsabilii ne pun cu nepăsare în pericol.

Când a cerut explicaţii de la şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare din Bucureşti, reporterul Observator a primit un răspuns halucinant: a fost numit tupeist. Iar astăzi, scandalul a continuat la instituţia obligată să prevină astfel de pericole.

Alarma s-a dat aseară, când am aflat că în mai multe depozite şi magazine din Bucureşti şi Timiş s-au descoperit cantităţi uriaşe de carne de porc, adusă din zone cu pestă, din Ungaria. Imediat, am cerut explicaţii de la instituţia obligată să-i protejeze pe români.

Directorul DSV Bucureşti recunoaşte că, în afara programului, nu mai răspunde de siguranţa populaţiei.

Pentru producătorii şi procesatorii de carne din România este un şoc, în condiţiile în care carnea de porc în România este sub restricţii, în condiţiile în care fermierii ajung în pragul falimentului, în condiţiile în care exportul de carne românească au scăzut în primele 10 luni ale anului cu peste 70%.

Inspectorii ANSVSA fac acum controale în toată ţara pentru a vedea dacă mai sunt şi alte magazine în care a ajuns carnea neconformă.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI