Antena Căutare

Carnea de porc - riscuri si beneficii

Conform traditiei romanesti, porcul se taie de Ignat, dupa care toata iarna se consuma. Decembrie, ianuarie si februarie sunt lunile din an in care multi romani consuma carnea de porc si preparatele obtinute din ea (carnati, caltabosi, piftie, chiftele).

Beneficiile carnii de porc

Sursa de proteine. In stare naturala, carnea de porc este saraca in clorura de sodiu si are un continut bogat de proteine. 100 de grame de carne de porc ofera aproximativ jumatate din necesarul zilnic de proteine a unui adult.

Sursa de grasimi nesaturate. Carnea de porc contine mai multe grasimi nesaturate decat saturate. Vestea buna este ca grasimile nesaturate sunt considerate grasimi bune deoarece organismul are nevoie de ele, dar singur nu si le poate produce.

Sursa de acid linoleic. Studiile au demonstrat ca acidul linoleic poate furniza protectie impotriva unor forme de cancer si a unor afectiuni cardiace, datorita proprietatilor antioxidante.

Sursa de fier. Continutul in fier al carnii de porc nu este de neglijat. O portie de 100 de grame de carne de porc ne asigura 15% din necesarul zilnic de fier.

Sursa de zinc. Doar 100 de grame de carne de porc ne asigura 30% din necesarul zilnic de zinc. Este adevarat ca nu doar carnea de porc contine zinc. Medicii ne recomanda sa nu excludem carnea din alimentatie, indiferent de tipul ei, deoarece putem ajunge la deficiente de zinc.

Riscuri pentru sanatate

Cresterea nivelului colesterolului. Daca consumam doar carnea de porc grasa sa nu ramanem surprinsi de valorile marite ale colesterolului.

Riscuri cardiovasculare. Orice aliment prea gras, consumat frecvent, poate constitui un risc pentru organism. Carnea de porc, in special cea cu grasime, poate sta la baza unor boli cardiovasculare grave.

Risc de infectie cu trichineloza. La nivel mondial, in ultimii 10 ani, numarul de cazuri de trichineloza a scazut datorita faptului ca exista un control mai eficient asupra tuturor celor care o comercializeaza. Din pacate, in Romania, numarul afectiunilor provocate de infectia cu trichineloza a crescut in ultimii ani. Sfat: Nu cumparati carne de porc fara aviz sanitar.

Risc de teniaza. In cele mai grave cazuri, teniaza poate provoca ocluzie intestinala. Carnea nepreparata sau insuficient preparata poate constitui un risc de infectare cu teniaza.

Sfat: Gatiti cat mai bine preparatele din carne de porc.

Dieta japoneza - eficienta si sanatoasa... Renunti la fumat si primesti… o viata mai buna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x