Antena Căutare

Astăzi este Ziua Mondială a Somnului. Castiga 3 invitatii la cursul" "Bebe doarme toata noaptea"

Astăzi este Ziua Mondială a Somnului. Castiga 3 invitatii la cursul" "Bebe doarme toata noaptea"

Astăzi este Ziua Mondială a Somnului. Pentru că un somn bun este pilonul ce stă la baza rezolvării majorității problemelor pe care le are un bebeluș agitat în primul an de viață, wokshop-ul pe care îl organizez alături de Adriana Bachmann stă chiar sub acest nume „Bebe doarme toată noaptea”.

Studiile asupra somnului bebelușilor arată că aproximativ 20% -30% din bebeluși se trezesc noaptea în primii 2 ani de viață. Odată cu dezvoltarea copiilor, numărul de treziri în timpul nopții se reduce și capacitatea de a dormi noaptea crește. 50% -75% dintre care copii dorm noaptea de la 12 săptămâni până la 10 ani și cel puțin 90% de la 6 luni până la vârsta de 11 ani.

Cercetările în acest domeniu și interesul pentru problema că bebelușii nu dormn suficient sunt prezente de aproximativ 100 de ani, documente cu recomandări pentru durata ideală de somn fiind furnizate încă din 1897. National Sleep Foundation USA (Organizația Națională a Somnului) recomandă o durată de somn zilnic cuprinsă între 14-17 ore / zi de la naștere la 3 luni, 12-15 ore / zi de la 4 la 11 luni, 11-14 ore / zi pentru sugari cu vârsta de 1-2 ani și 10-13 ore / zi pentru copiii de vârstă prescolară în vârstă de 3-5 ani.

În toate cazurile, cu excepția nou-născuților până la 3 luni, cele mai recente recomandări au crescut cu cel puțin o oră față de recomandările precedente din cauza modificărilor raportate în timpul somnului în ultimii ani. Totuși, mulți sugari și copii mici dorm mai puțin decât cantitatea recomandată mai sus.”

Articolul continuă după reclamă

Astăzi este Ziua Mondială a Somnului. Castiga 3 invitatii la cursul" "Bebe doarme toata noaptea"

Semne ca bebelușul este gata de somn:

Începe să caște, și nu doar o dată, ci de mai multe ori consecutiv
Ochii săi se deschid și închid rapid
Își mișcă capul într-o parte ca și cum ar căuta hrană
Corpul său devine tensionat, unii bebeluși arcuindu-și spatele
Începe să se agite și sa plângă
Bebelușii mai mari se pot trage de urechi sau își pot suge degetele

Ajunși la 6-7 luni, majoritatea bebelușilor pot sta treji între 2 ore și 2 ore jumătate, cu un somn odihnitor noaptea.

Oboseala prea mare:

Perioada de timp în care un bebeluș poate sta treaz depinde de vârsta și variază de la un copil la altul, dar dacă este ținut treaz prea mult timp acumularea de cortizol și adrenalină îl împiedică să adoarmă și îl lasă într-o stare stresată, în care nici nu poate sta treaz relaxat, nici nu poate adormi relaxat. Pot trece multe ore până când acesta va adormi în cele din urmă, extenuat. În cazul copiilor foarte mici, până când reușesc sa adoarmă se vor trezi după foarte scurt timp deoarece vor fi înfometați. Acest lucru le va spori oboseala, împiedicându-i din nou să adoarmă după ce sunt hrăniți.

Astfel, într-o perioadă scurtă de timp, a apărut o problemă în a adormi și a sta adormit.

Ciclurile de somn:

Putem împărți somnul în 2 cicluri:
– somn activ (sau ușor), numit REM (eng. Rapid Eye Movement)
– somn liniștit (sau adânc), non-REM

Spre deosebire de adulți și bebeluși de vârste puțin mai mari, un nou-născut intră direct în REM când adoarme. La bebeluși acest tip de somn este caracterizat de respirație neregulată, mișcări involuntare ale corpului și ochilor, uneori chiar și zâmbete sau încruntări. În acest ciclu corpul său consumă mai mult oxigen și energie decât în non-REM, de unde și denumirea de somn activ. Un copil născut la termen va petrece 50% din somn în REM, în timp ce unul născut prematur aproximativ 80%.

Pe durata unui ciclu non-REM respirația este ușoară și regulată. Nu există mișcare a pupilelor și corpul nu se mișcă decât foarte rar. Studiile arată că acest ciclu este esențial pentru dezvoltarea armonioasă, fizică și mentală, a bebelușului. Acest somn adânc îi permite să se relaxeze și să-și recapete energia pentru următoarea perioadă în care este treaz.
În cartea sa „Rezolva problemele cu somnul ale copilului tău”, eng. „Solve Your Child’s Sleep Problems”, Dr. Richard Ferber, unul dintre cei mai buni cercetători americani în ceea ce privește problemele cu somnul ale copiilor spune că deși la naștere copiii au ciclul non-REM dezvoltat, acesta nu a evoluat în cele 4 etape distincte prezente la copii mai mari și adulți.

La 3 luni un copil deja începe somnul în non-REM. În etapele unu și doi somnul este unul ușor, acesta devenind adânc odată cu trecerea ]n etapele trei și patru. Întregul ciclu are o durată de 40 de minute la nou născuți și crește la 60 de minute pentru cei mai mari de 6-7 luni.”

Mai multe detalii pe www.ElaCraciun.ro (aici)

Dacă și voi aveți probleme cu somnul bebelușilor, vă aștept să o cunoașteți pe Adriana, femeia care mi-a schimbat viața și care de 15 ani a ajutat mii de familii din America să aibă bebeluși liniștiți și fericiți, acolo unde nici măcar nu se pune problema dacă un bebeluș ar trebui să doarmă noaptea.

Astăzi este Ziua Mondială a Somnului. Castiga 3 invitatii la cursul" "Bebe doarme toata noaptea"

Ce veți învăța de la acest curs:

Vei învăța cum să hrănești corect bebelușul

Vei ști cum să îl faci să ia în greutate

Vei seta obiceiuri sănătoase pentru copil

Vei ști care este ciclul sănătos de evoluție al bebelușului și cum să îl susții

Vei învăța să crești copii sănătoși și independenți

Vei învăța cum să alimentezi emoțional relația mamă-copil

Vei recunoaște cele mai frecvente greșeli pe care le faci în relația cu copilul tău

Vei primi o listă de produse pe care să le cumperi

Vei învăța când și cum să introduci alimente în diversificare pentru a seta obiceiuri alimentare sănătoase pentru toată viața

Fiecare mămică va primi kit-ul bebelușului fericit în valoare de 300 de lei, dar și alte surprize și cadouri din partea sponsorilor evenimentului.

Castiga 3 invitatii la workshop-ul: Bebe doarme toata noaptea
https://www.instagram.com/p/BvBUC_aB_nu/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1cs1bmklpk4ca

Evenimentul este susținut de Baby Spa, SoffiPlanet.ro, Clementoni.ro, BabyNeeds.ro, Axiology, Holle, La Roche-Posay, Adinish.com, Regina Maria și Color Juice.

Parteneri Media: www.A1.ro

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș. Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți.

Femeile puternice nu au nevoie de bărbați! Este concluzia psihologilor. Cum explică specialiștii... Apă vie în România! Licoarea vindecă zeci de boli! Unde se găsește...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x